P. Porošenka: V. Zelenskis nesugebėtų duoti atkirčio V. Putinui

  • Teksto dydis:

Perrinkimo siekiantis Ukrainos lyderis Petro Porošenka penktadienį perspėjo, kad jo varžovo komiko Volodymyro Zelenskio pergalė po dviejų dienų vyksiančiuose prezidento rinkimuose būtų naudinga Kremliui, ir pažadėjo tęsti šalies integraciją su Europos Sąjunga.

„Atsižvelgiant į mano oponento pareiškimus ir jo komandos teiginius, deja, aiškėja „Mažosios Rusijos“ paveikslas. Šiandien mūsų Ukrainai gresia revanšas, galintis atmesti visą valstybę į praeitį. Mums siūlomi politiniai ir socialiniai eksperimentai, kad ukrainiečiai, lyg užkerėti televizijos šou, atsisakytų laisvės, orumo ir europietiškos ateities idėjų“, – kalbėdamas Kijevo Nepriklausomybės aikštėje pabrėžė P. Porošenka.

Jis perspėjo, kad per lemtingą prezidento rinkimų antrąją turą bus daug kas pastatyta ant kortos – esą bus nuspręsta, ar Ukraina tęs integraciją į Europos Sąjungą ir NATO, ar tolesnei pažangai trukdys „užveržti stabdžiai“.

„Ir dar vienas labai svarbus klausimas: ar Ukraina leis įvykti revanšui? Ar esame pajėgūs pasipriešinti Kremliaus mėginimams vėl pavergti Ukrainą ir padaryti ją jeigu ne Rusijos imperijos dalimi, tai bent satelite“, – sakė P. Porošenka.

Anot jo, pagrindinis valstybės vadovo uždavinys – ne prajuokinti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, „suklupti prieš jį... ir išvykti su juo žvejoti“, o ryžtingai ginti Ukrainos nacionalinius interesus.

„Ir jeigu mano oponentas pabijojo dalyvauti debatuose su Porošenka, kur gi jis ras jėgų ir drąsos varžytis su Putinu?“ – klausė prezidentas, turėdamas omenyje, kad V. Zelenskis praeitą savaitę neatvyko į debatus su dabartiniu valstybės vadovu.

Abiejų kandidatų debatai turėtų įvykti Kijevo olimpiniame stadione vėliau penktadienį.

P. Porošenka taip pat patikino, kad jam pasiekus pergalę per sekmadienį vyksiantį balsavimą šalis praeis „ribą, už kurios nėra kelio atgal, ir niekas niekada nebematys Ukrainos Rusijos glėbyje, o mes įstosime į Europos Sąjungą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prie kuliui Zekui

prie kuliui Zekui portretas
Patarčiau mažiau gerti,nes smegenys paraudę ,nemastai,chaliciunacijos,o savo numerį isikišk kur nesueina.

zenonas išpriekulis

zenonas išpriekulis portretas
Zenonai prie kulės ir lik

IVAN DULIN

IVAN DULIN portretas
Krim nas
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių