Smūgis narkomafijai: per operaciją konfiskuota apie 30 tonų į Europą įvežamo kokaino

  • Teksto dydis:

Europolas ir Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) policijos pajėgos, kovojančios su narkotikų kontrabanda, giriasi išardžiusios superkartelį, kuris į Europą įveždavo net trečdalį viso senajame žemyne nuperkamo kokaino. Per įspūdingą operaciją konfiskuota apie 30 tonų kokaino ir suimta beveik pusšimtis narkotikų prekeivių, pasakojama LNK reportaže.

Ispanijos policija išplatino filmuotą medžiagą apie naująsias kratas ir areštus prabangiose Costa del Sol pakrantės vilose, kur gyveno vienas iš kartelio vadų bei jo parankiniai. Per šias kratas buvo rasta gausybė grynųjų pinigų ir kitokio prabangaus turto, uždirbto iš prekybos kokainu.

Dar keli svarbiausi kartelio bosai buvo sulaikyti JAE. Tai leido padaryti naujas susitarimas su su JAE valdžia dėl bendradarbiavimo kovojant su prekyba narkotikais. Dėl šio susitarimo visa apie dvejus metus trukusi tarptautinės teisėsaugos operacija buvo pavadinta „Dykumos šviesa“, kurios tikslas – likviduoti superkartelį, kuris kontrabanda į Europą įveždavo apie trečdalį viso čia nuperkamo ir suvartojamo kokaino.

Per tuos dvejus metus pavyko konfiskuoti apie 30 tonų kokaino, kuris iš Pietų Amerikos per Nyderlandų uostus buvo įvežamas į Europą.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Kita vertus, šio daugiamilijardinio verslo ekspertai niūriai konstatuoja, kad net ir likvidavus šį superkartelį prekyba kokainu Europoje rimtai nenukentės ir tie maždaug pustrečio milijono jo vartotojų europiečių, o tai yra maždaug 1 proc. žemyno gyventojų, lengvai ras, kur nusipirkti šių itin stipriai veikiančių kvaišalų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Kas čia yra 30t , po 6gramus kiekvienam europos gyventojui .

Legalizuokite ir mokęsčiais apmokęstinkite

Legalizuokite ir  mokęsčiais apmokęstinkite portretas
O ne dūra čia jau 30 metų iš tuščio į kiaurą pilstykite... Išduokite kvaišalų platintojams licenzijas (penkias) ir visi iš to geriau gyvens. Tas visas šiuometinis kvaišalų įsigijimo nelegalumas tik ir skatina kriminalą. Tegu biudžetas iš viso šito geriau pajamas į iždą gauna nei kad kažkokios grupuotės į savo ačiagus. Biudžetai bent jau patikrinti gali būti, ir paskirstyti pagal socialinius poreikius.

30 tonų \\\\\.../////

30 tonų  \\\\\...///// portretas
niekis,mūsų bonzos lauks kol nevalyvi valytoja sušluos,paskui nurašys.Na kas tos 30 t.,niekis,gali ir šlavėja nepastebėti.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių