O. Scholzas padėkojo Kanadai už sprendimą grąžinti „Nord Stream 1“ dujotiekio turbiną

Vokietijos vyriausybė su palengvėjimu sutiko žinią, kad Kanada perduos sutaisytą dujų turbiną, skirtą „Nord Stream 1“ dujotiekiui, praneša agentūra „Reuters“.

„Sveikiname mūsų Kanados draugų ir sąjungininkų sprendimą“, – pareiškė Vokietijos kancleris Olafas Scholzas. Vyriausybė Otavoje prieš tai pareiškė, kad padarys išimtį Rusijai taikomoms sankcijoms ir grąžins į Vokietiją Kanadoje suremontuotą turbiną.

Rusijos energijos koncernas „Gazprom“ birželio viduryje sumažino dujų tiekimą „Nord Stream 1“ dujotiekiu, ir tai argumentavo užsitęsusiu turbinos remontu. Energetikos inžinerijos bendrovė „Siemens Energy“ tada pareiškė, kad dėl Rusijai taikomų sankcijų šiuo metu negali grąžinti Kanadoje suremontuotos turbinos. Dabar Kanada pradžioje turbiną nugabens į Vokietiją, o ne tiesiogiai į Rusiją.

Ukrainos vyriausybė tuo tarpu pareiškė esanti nusivylusi Kanados sprendimu ir paragino Otavą jį atšaukti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Suknisti sotūs

Suknisti sotūs portretas
biurgeriniai šūdžiai.Per mažai kaccapai juos parrūrino 1945...

Draugai

Draugai portretas
Kaip sakoma- toks tokį pažino ir ant alaus pavadino. Matyt, dar labai gyva Hitlerio dvasia Vokietijoje, tai ir supranta Rusijos imperines svajones, kurių įgyvendinti jiems kažkada nepavyko. Gal verta koalicijos su JK valstybėms skelbti sankcijas ir Vokietijai? Neturi vokiečiai nei sąžinės, nei užuojautos ukrainiečių tautai.

Geda

Geda portretas
O ten, pas juos, visi dirba kremliui?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių