O. Scholzas per kelionę po Persijos įlankos regioną tarsis dėl naujų energijos šaltinių

  • Teksto dydis:

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) šeštadienį pradės dviejų dienų kelionę po Persijos įlankos regioną, įskaitant Saudo Arabiją, tikėdamasis sudaryti naujų sutarčių energetikos srityje su iškastinį kurą eksportuojančiomis valstybėmis.

O. Scholzas, lydimas gausios pramonės atstovų delegacijos, pirmiausia vyks į Saudo Arabiją, o sekmadienį apsilankys Jungtiniuose Arabų Emyratuose ir Katare.

Kancleris tikisi susitarti su naftos ir dujų turtingomis Persijos įlankos šalimis dėl naujų partnerysčių energetikos srityje, nes dėl Maskvos invazijos į Ukrainą nutrūko rusiškų energijos išteklių tiekimas Vokietijai.

Tačiau O. Scholzas priverstas diplomatiškai laviruoti, nes jam teks įveikti didelius nesutarimus su šeimininkais dėl žmogaus teisių.

„Susitinkame su sudėtingais partneriais“, – sakė šaltinis vokiečių vyriausybės, pridūręs, kad Vokietija vis dėlto „negali atmesti galimybės bendradarbiauti“ su jais.

Šeštadienį planuojamas O. Scholzo susitikimas su Saudo Arabijos sosto įpėdiniu princu Mohammedu bin Salmanu (Mohamedu bin Salmanu) laikomas itin jautriu.

M. bin Salmanas dar neseniai Vakaruose buvo laikomas pariju dėl įtariamo jo vaidmens 2018 metais nužudant laikraščio „The Washington Post“ žurnalistą Jamalą Khashoggi (Džamalą Chašogdžį).

Vokietijos vyriausybė griežtai pasmerkė tą žmogžudystę ir savo pozicijos „nekeis“, nurodė šaltiniai vyriausybėje.

„Turime dirbti su Saudo Arabija“

Saudo Arabijos, kaip iškastinio kuro eksportuotojos ir regioninės galybės, svarba reiškia, kad su princu Mohammedu būtina užmegzti „tvirtus darbinius santykius“, paaiškino šaltinis.

Pasak jo, šis 36 metų karališkosios šeimos narys gali vadovauti šaliai „ateinančius 10, 20 ar 30 metų“.

Apsilankymas taip pat nelaikomas vien tik „energijos apsipirkimu“.

Berlynas taip pat nori plėsti bendradarbiavimą naujų technologijų srityje – pavyzdžiui, sudarant sandorius, susijusius su ekologišku vandeniliu, gaminamu naudojant atsinaujinančiąją energiją, pranešė minėti šaltiniai. Pasak jų, Vokietija galėtų dideliais kiekiais importuoti šį išteklių iš Persijos įlankos valstybių.

Kancleris taip pat sieks stiprinti politinį bendradarbiavimą su regioninėmis galybėmis, kurias patraukti savo pusėn stengiasi ir Rusija bei Kinija.

Šaltinio teigimu, O. Scholzas sieks „sukurti kuo platesnį tinklą šiame pasaulyje ir ginti savo pozicijas“.

„Turime bendradarbiauti su Saudo Arabija, jei norime išspręsti, pavyzdžiui, karo Jemene klausimą arba Irano klausimą“, – sakė šaltinis vyriausybėje.

Šeštadienį O. Scholzas taip pat susitiks su šalies karaliumi Salmanu, nors manoma, kad senstantis monarchas vaidina vis mažesnį vaidmenį valdant šalį.

Sekmadienį Vokietijos kancleris JAE susitiks su prezidentu šeichu Mohamedu bin Zayedu al Nahyanu (Mohamedu bin Zajedu Nahjanu).

Popietę O. Scholzas derėsis su Kataro emyru šeichu Tamimu bin Hamadu al Thani (Tamimu bin Hamadu Taniu).



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
matomai sis tipas kurio glotke primena hitleri nevisprotis kaip ir /musu/ politklounai o gal tai zydfasistynis ibridas samoningai griaunantis doiciu vienybe ir svab vasalas kitaip nepaaiskinsi siu visu marioneciu bendros veiklos merkel ursul may c linton ir britu pentagono statytine apie /musu/ pridurkus viskas aisku juk visi is 1 naikina z monija o vatikano galva dar pakursto jaunima ka vaikai gali padaryt su velniu jei patys /sv entieji/ nezino ka daryt tai gal suvienykit visus egzorcistus ir pirmyn i BR kur ir slypi obam lygio raganiai prisijunkit ukrainos extrasensus su gordejevu ir tai bus jega o ne suvaikejusio seio veplenimas PIRMYN vn,,,===

KODĖL NE Į MĖNULĮ?...

KODĖL NE Į MĖNULĮ?... portretas
Šiek tiek brangiau, bet bus nepriklausomi nuo Rusijos...Tas, su protu susipykęs, iki šiol dar nesuprato, kad Amerikos banditų tikslas - nuleisti kuo daugiau kraujo Rusijai ir visai Europai. Tik tokiu atveju jie vėl galėtų šokdinti šios planetos valstybes jai palankiu kursu.

wc

wc portretas
staolcas jau gali uzsisakyti misias...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių