„The New York Times“: JAV prakalbo apie svarstymą Rytų Europoje dislokuoti tūkstančius karių

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Joe Bidenas svarsto galimybę pas NATO sąjungininkes Baltijos šalyse ir Rytų Europoje dislokuoti kelis tūkstančius JAV karių. Taip pat karo laivų ir lėktuvų. Taip plėsdamas Amerikos karinį įsitraukimą didėjant baimei dėl Rusijos įsiveržimo į Ukrainą, skelbia „The New York Times“.

Jei taip nutiktų, tai reikštų didelį pokytį, nes J. Bideno administracija iki šiol laikėsi santūrios pozicijos Ukrainos atžvilgiu, bijodama išprovokuoti Rusiją įsiveržti. Tačiau prezidentui Vladimirui Putinui suintensyvinant savo grėsmingus veiksmus prieš Ukrainą, kai po Amerikos ir Rusijos pareigūnų derybų nepavyko jo atgrasyti, JAV prezidento administracija tolsta nuo pastarosios strategijos „neprovokuoti“.

Šeštadienį vykusiame susitikime aukšti Pentagono pareigūnai pateikė J. Bidenui kelis galimus variantų. Tai apima nuo tūkstančio iki 5 tūkst. karių siuntimą į Rytų Europos šalis, o jei padėtis pablogės, šį skaičių būtų galima padidinti dešimt kartų, praneša „The New York Times“. Kaip skelbiama, pareigūnai apie tai kalbėjo anonimiškai, nes nebuvo įgalioti viešai kalbėti apie vidinius svarstymus.

Tikimasi, kad JAV prezidentas sprendimą priims šią savaitę. J. Bidenas atsižvelgia į tai, kad Rusija dar labiau paaštrino savo grėsmingą poziciją prieš Ukrainą – sutelkė daugiau nei 100 tūkst. karių bei ginkluotės pasienyje ir dislokavimo Rusijos pajėgas Baltarusijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Makas

Makas portretas
Arteja fasistines kremliaus gaujos galas, arteja...

Tai būtu efektyvu ir Ukrainoje

Tai būtu efektyvu ir Ukrainoje portretas
prieš tai Ukrainos Radai priėmus reikalingas įstatymo pataisas, leidžiančias dislokuoti užsienio karines pajėgas Ukrainos teritorijoje...........po to NATO šalys dislokuoja apie 50000 tūkstančių karių Ukrainoje, nes to pakanka, kadangi 1 NATO karys lygus mažiausiai 5 rusofašistinio putino režimo kariams.......šiam režimui praeis noras net pagalvoti apie įsiveržimą į Ukrainą..........

tam--,,,klausimas,,,> rusas,,,,--

tam--,,,klausimas,,,> rusas,,,,-- portretas
von sifilitikai su vienu vingiu ,kury girtas tevas su kirviu y galva ydejo ir y lietuviska Nato kariuomene islydejo....
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių