A. Navalno atstovė: jis uždarytas į tardymo izoliatorių, su juo beveik neįmanoma susisiekti

Rusijos opozicionierius Aleksejus Navalnas laikomas areštinėje specialiame tardymo izoliatoriaus „Matroskaja tišina“ bloke, antradienį pranešė Maskvos viešosios stebėsenos komisijos vykdomasis sekretorius Aleksejus Melnikovas.

„Aleksejus Anatoljevičius Navalnas į federalinį tardymo izoliatorių „Matroskaja tišina“ atvyko išvakarėse po 20 valandos. Navalnas Viešosios stebėsenos komisijos nariams sakė, kad tos įstaigos darbuotojai jam nedaro jokio moralinio ir fizinio spaudimo“, – sakė A. Melnikovas.

Šiuo metu A. Navalnas vienas laikomas karantino skyriaus trijų vietų kameroje.

Ten – kitos sąlygos, ten beveik neįmanoma su juo susisiekti.

A. Melnikovo teigimu, A. Navalnas „paprašė jo artimiesiems perduoti jam reikalingų dalykų sąrašą“.

A. Navalno atstovė Kira Jarmyš tviteryje savo ruožtu parašė: „Visi rašo „davė 30 parų“, tarsi tai būtų administracinis (areštas), po mitingo į įprastą areštinę būtų uždarę. Aleksejus uždarytas į tardymo izoliatorių. Anksčiau jis niekada nebuvo kalintas tardymo izoliatoriuje (neskaitant vienos nakties Kirove).“

„Ten – kitos sąlygos, ten beveik neįmanoma su juo susisiekti“, – pabrėžė K. Jarmyš.

„Aleksejus liks ten bent iki vasario 15 dienos, tačiau areštas gali būti pratęstas. Be to, anksčiau ar vėliau įvyks teismas dėl lygtinės bausmės pakeitimo realia“, – pridūrė ji.

Maskvos tardymo izoliatoriuje „Matroskaja Tišina“ 2009 metais neaiškiomis aplinkybėmis mirė teisininkas Sergejus Magnitskis, atskleidęs Rusijos pareigūnų sukurptą didžiulio masto lėšų grobstymo schemą.

Rusijos teismas pirmadienį nurodė 30 parų suimti Kremliaus kritiką A. Navalną, ankstesnę dieną sulaikytą iškart po grįžimo į Maskvą iš Vokietijos.

Rusijos kalėjimų tarnyba (FSIN) pareiškė sulaikiusi A. Navalną už tai, kad jis pažeidė 2014 metais sukčiavimo byloje jam paskirtos lygtinės bausmės sąlygas. Pats opozicionierius tą bylą laiko paskatinta politinių motyvų.

Aleksejus liks ten bent iki vasario 15 dienos, tačiau areštas gali būti pratęstas.

Prokurorai taip pat gali iškelti su korupcija kovojančiam aktyvistui baudžiamąją bylą dėl įtarimų, kad jis neteisėtai pasisavino beveik 4 mln. dolerių, paaukotų jo organizacijoms.

A. Navalnas į Rusiją sugrįžo iš Berlyno, kur jis gydėsi po praėjusią vasarą įvykdyto apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga. Kremliaus kritikas tvirtina, kad jį bandė nunuodyti Federalinė saugumo tarnyba (FSB) Vladimiro Putino nurodymu.

Teismo posėdis buvo surengtas Maskvos priemiestyje Chimkuose esančiame policijos skyriuje. Pareigūnai aiškino, kad taip buvo pasielgta, nes A. Navalnas esą neturėjo galiojančio COVID-19 testo rezultato.

Vakarų šalys ir Jungtinių Tautų žmogaus teisių biuras pasmerkė šio Kremliaus kritiko palaikymą ir pareikalavo jį nedelsiant paleisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jooo

jooo portretas
ka reisia ,,beveik neimanoma,,? Suprasciau, ,,beveik imanoma,,,: siekiasi siekiasi ir vis nesusisiekia ....aaa?

kauniete TO ALDONA

kauniete TO ALDONA portretas
PRIEKVAIŠA TAS INTRIGANTAS EUROPOJE NIEKAM NEREIKALINGAS EUROPA TURI SAVU PROBLEMU PAMAZGU PILIMAS ANT SAVO TĖVYNĖS BAIGĖSI O KUR JIS GALĖJO SKRISTI GAVO SPYRI I Š PAVERKĖ PASIPINIGAVO IR LAUK DABAR CICINAKA PRAŠO KAD JAI PADĖTU GRYŽTI NAMO VISKAS PASAULIS SUJUDINTAS TAVIM PASINAUDOJO IR STUKAČIAI NEREIKALINGI VARYK BRANGIOJI IR TAVES MILICIJA PASITIKS NEBENT AR GAL KVAILA ALDONA PRIGLAUS DU BRUDUS CICINAKA IR NASRALNA

Analnas

Analnas portretas
tai Gosdepo tarpine. Toks pats slikštus, kaip LT anukelis su seneliu.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių