A. Navalnas išreiškė padėką žmonėms, kurie priešinasi diktatūrai ir karui

  • Teksto dydis:

Įkalintas Rusijos disidentas Aleksejus Navalnas trečiadienį išreiškė padėką žmonėms, kurie priešinasi diktatūrai ir karui, ir padėkojo komandai, sukūrusiai „Oskarą“ pelniusį dokumentinį filmą „Navalnas“ (Navalny) apie jo apnuodijimą nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“ ir politinę veiklą.

„Visą savo indėlį į šį filmą skiriu sąžiningiems ir drąsiems žmonėms visame pasaulyje, kurie diena iš dienos randa jėgų stoti į kovą su diktatūros monstru ir nuolatiniu jos palydovu – karu“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė jis. 

„Žinoma, labiau džiaugiuosi, bet džiaugdamasis stengiuosi nepamiršti, kad „Oskarą“ gavau ne aš“, – pridūrė A. Navalnas. 

Jis išreiškė padėką filmą kūrusiai komandai, įskaitant kanadiečių režisierių Danielį Roherį (Danielį Roerį), ilgametę bendražygę Mariją Pevčich ir žurnalistinių tyrimų tinklalapio „Bellingcat“ vykdomąjį direktorių Christo Grozevą. 

A. Navalnas taip pat padėkojo savo žmonai Julijai Navalnajai, kuri sekmadienį dalyvavo „Oskarų“ įteikimo ceremonijoje Holivude.

Jis buvo suimtas 2021-ųjų sausį, kai grįžo iš Vokietijos, kur gydėsi po apnuodijimo atakos.

Pasak A. Navalno atstovės spaudai Kiros Jarmyš, 46-erių politikas dalyvavo teismo posėdyje nuotoliniu būdu iš kalėjimo, kai jo teisininkas pranešė apie šio dokumentinio filmo sėkmę.

„Tą akimirką mane apėmė labai keistas jausmas“, – teigė A. Navalnas. 

A. Navalnas iš kalėjimo ne kartą yra kritikavęs Maskvos invaziją į Ukrainą bei raginęs rusus protestuoti. 

Visai neseniai jis reikalavo laikytis nuo 1991-ųjų galiojančių Ukrainos sienų, į kurias įeina ir 2014-aisiais Maskvos aneksuotas Krymo pusiasalis.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas žurnalistams atsisakė komentuoti „Oskarą“ „Navalnui“, pareikšdamas, kad filmo nematė, todėl „nėra prasmės ką nors apie jį sakyti“. 

„Holivudas taip pat kartais politizuoja savo darbą. Tokių dalykų pasitaiko“, – teigė D. Peskovas, turėdamas omenyje sprendimą dėl apdovanojimo.

Rusijos valstybiniai televizijos kanalai praktiškai ignoravo šį laimėjimą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hhhlio

Hhhlio portretas
Ką jis čia mokina kitus, kaip reikia gyventi.Už gyvybę nieko nėra brangiau.Gaila kad tai nesupranta ir rusų kariai ir ukrainiečių.Žydas keršina Už savo sušautydus žydus per Ii pasaulinį karą..Bet juk ne rusas kaltas ir ne ukrainietis kaltas o vokiečiai .Kodėl jiems nekeršija už tokias žmogžudystes žydų ir kitų tautybių žmonių per II pasaulinį karą.Zelenski ,tu ne Ukrainą gini svetimomis rankomis nuo ruso, tavo kitas tikslas yra .Gaila ,pagalvojus tiesiog širdis plyšta iš skausmo kiek žūsta žmonių ir vienoje pusėje ir kitoje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių