Naujasis Estijos ministras M. Kuusikas atsistatydino dėl įtarimų smurtu šeimoje

  • Teksto dydis:

Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid antradienį vakare patenkino naujojo informacinių technologijų ir tarptautinės prekybos ministro Marti Kuusiko (Marčio Kūsiko) prašymą atsistatydinti, kilus įtarimų, kad jis smurtavo prieš savo buvusią sutuoktinę.

Tai įvyko kitą dieną po Centro partijos premjero Juri Ratas (Jūrio Rato) vadovaujamos trijų partijų koalicinės vyriausybės prisaikdinimo.

Savo atsistatydinimo rašte, anksčiau antradienį pateiktame premjerui, M. Kuusikas nurodė, jog nori pasitraukti iš pareigų, kad naujoji vyriausybė galėtų ramiai dirbti ir kad jis galėtų apginti savo reputaciją ir šeimos interesus.

Jis taip pat aiškino norįs apsaugoti savo šeimą nuo žiniasklaidos vykdomo „psichologinio teroro“.

Estijos teisingumo ministras Raivo Aegas (Raivas Aegas) pirmadienį vakare patvirtino, kad iškelta baudžiamoji byla dėl informacijos, esą M. Kuusikas ne vienerius metus psichologiškai ir fiziškai terorizavo savo buvusią žmoną.

„Atsižvelgiant, kad turime reikalą su tokiais rimtais kaltinimais, buvo iškelta baudžiamoji byla paviešintiems faktams patikrinti“, – sakė R. Aegas interviu Estijos nacionalinio transliuotojo ERR naujienų laidai „Aktuali kamera“.  

Tyrimą atlieka Idos prefektūra vadovaujant Virumos apygardos prokuratūrai, pranešė laikraštis „Postimees“.

„Patvirtiname, kad pirmadienį vakare policija ir prokuratūra iškėlė baudžiamąją bylą dėl fizinio smurto, kad būtų patikrinta laikraščio „Eesti Ekspress“ paviešinta informacija apie smurtą artimoje aplinkoje ir kiti žiniasklaidos pranešimai. Tyrimui vadovauja Virumos apygardos prokuratūra“, – pirmadienį vakare informavo prokuratūros atstovė spaudai Jelena Filipova.

J. Ratas savo ruožtu antradienį sakė, kad smurtas artimoje aplinkoje yra itin rimta ir skausminga visos šalies visuomenės problema.

„Čia nėra vietos nei teisinimams, nei abejonėms, nes žinome, kad Estijoje šeiminio smurto aukos skaičiuojamos tūkstančiais. Vienareikšmiškai smerkiu bet kokias smurto šeimoje arba artimoje aplinkoje apraiškas, – sakė premjeras. – Policija tokius atvejus visuomet vertina labai rimtai – nesvarbu, kokia yra su tuo susijusio žmogaus padėtis. Ir svarbiausia, kad nukentėjusieji sulauktų pagalbos ir apsaugos.“

J. Ratas sakė, kad tyrėjai ir policija informavo vyriausybę apie pasiektą pažangą tiriant įtarimus dėl M. Kuusiko.

„Prokuratūra ir policijos vadovybė pateikė ligšiolinių įvykių apžvalgą. Esu įsitikinęs, kad policija ir prokuratūra tinkamai atliks savo darbą, ir, be abejo, dabartiniu tyrimo etapu neturiu teisės kaip nors komentuoti jų darbo“, – nurodė jis.

K. Kaljulaid savo ruožtu sakė, kad M. Kuusiko sprendimas atsistatydinti padrąsina visas Estijos moteris.

Prezidentė padėkojo žurnalistams už paviešintus įtarimus, o teisėsaugai – už sprendimą nedelsiant reaguoti.


Šiame straipsnyje: EstijaEstijos ministrasMarti Kuusikassmurtassmurtas prieš moterispagalba moterims

NAUJAUSI KOMENTARAI

nesupratęs

nesupratęs portretas
Gal kas paaiškins kaip galima iš lėto muštis?

...

... portretas
TE tie psich.grifai tiesiai estams savo 'paslaugas' siūlo, kam jie čia mums smegenis pudrina?

Anonimas

Anonimas portretas
Liberastinis pridurkas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių