NATO vadovas siūlo liautis mažinus išlaidas gynybai

NATO vadovas Andersas Foghas Rasmussenas ketvirtadienį paragino Aljanso nares liautis karpius išlaidas gynybai ir perspėjo, kad, priešingu atveju, nukentės jų karinis pasirengimas ir galimybės.

Tokiu metu, kai nemažai vyriausybių patiria didelių ekonominių sunkumų, A.F.Rasmussenas sakė puikiai žinąs apie biudžetų suvaržymus, tačiau „jeigu išlaidos gynybai ir bus mažinamos toliau..., poveikis bus neigiamas“.

NATO generalinis sekretorius paragino vyriausybes efektyviau panaudoti skiriamas ribotas lėšas, o pagerėjus ekonominiai padėčiai apkarpymų atsisakyti.

Taip A.F. Rasmussenas kalbėjo prasidedant dviejų dienų NATO gynybos ministrų susitikimui, kuriame daugiausia turėtų būti kalbama apie Aljanso pajėgumą ir efektingą sumažintų lėšų panaudojimą.

Britanijos gynybos ministras Philipas Hammondas pabrėžė būtinybę kuo geriau išleisti turimus pinigus ir padidinti išlaidas gynybai, kai tik tai leis ekonominė padėtis.

Jungtinės Valstijos vis labiau skundžiasi, kad Europos šalių mažinamos išlaidos gynybai reiškia, jog jos turi daugiau prisiimti ant savo pečių, nors Vašingtonas taip pat patiria didžiulį spaudimą mažinti savo išlaidas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

baikim

baikim portretas
baikim tartinti pinigus pseudo gynybai , ir pradekim normaliai bendrauti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių