NATO ketina imtis griežtų priemonių prieš Rusijos agentus dėl hibridinių išpuolių

  • Teksto dydis:

NATO vadovas Jensas Stoltenbergas ketvirtadienį pareiškė, kad po virtinės sabotažo išpuolių prieš bloko nares sąjungininkės galėtų nustatyti griežtesnius apribojimus Rusijos žvalgybos agentams.

Jis sakė, kad Briuselyje susitikę NATO gynybos ministrai aptars planus, kaip pasipriešinti „Rusijos priešiškų veiksmų kampanijai prieš NATO sąjungininkes“.

„Matėme keletą sabotažo, padegimų, bandymų įvykdyti kibernetines atakas ir dezinformacijos pavyzdžių“, – teigė J. Stoltenbergas.

Jis sakė, kad ministrai parengs atsako variantus, turinčius apimti glaudesnį dalijimąsi žvalgybos informacija, ypatingos svarbos infrastruktūros apsaugos stiprinimą ir „griežtesnius apribojimus Rusijos žvalgybos darbuotojams visame aljanse“.

Vakarų šalių vyriausybės skambina pavojaus varpais dėl augančios Rusijos hibridinių veiksmų bangos NATO teritorijoje Europoje.

Praėjusį mėnesį Lenkija pareiškė, kad apribos Rusijos diplomatų judėjimą po to, kai buvo sulaikyti keli asmenys, įtariami planavę sabotažo išpuolius Maskvos saugumo tarnybų vardu.

Lietuvos, Čekijos, Estijos, Vokietijos, Latvijos ir Jungtinės Karalystės pareigūnai taip pat neseniai po atliktų tyrimų pareiškė kaltinimų dėl įtariamos priešiškos veiklos Rusijos naudai.

Pareigūnai mano, jog Maskvos tikslas yra pasėti nesantaiką tarp NATO sąjungininkių ir bandyti daryti spaudimą, kad jos nutrauktų ginklų tiekimą Ukrainai.

„Rusijos veiksmai nesustabdys mūsų nuo paramos Ukrainai“, – trečiadienį žadėjo J. Stoltenbergas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių