NATO į Kosovą siunčia papildomas pajėgas

NATO antradienį pranešė, kad po susirėmimų Kosovo šiaurėje, per kuriuos buvo sužeista 30 Aljanso vadovaujamų taikos palaikymo pajėgų (KFOR) karių, į šią šalį siunčia papildomas pajėgas.

„Papildomų NATO pajėgų dislokavimas Kosove yra protinga priemonė siekiant užtikrinti, kad KFOR turėtų pajėgumus, reikalingus saugumui palaikyti pagal Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos mandatą“, – pareiškime teigė sąjungininkų jungtinių pajėgų vadavietės Neapolyje vadas admirolas Stuartas B. Munschas (Stiuartas B. Munšas).

„Noriu pagirti KFOR už greitus, santūrius ir profesionalius veiksmus, kuriais buvo sustabdyti neramumai ir išgelbėtos gyvybės, – sakė jis. – Smurtas turi liautis, o visos pusės turi nustoti imtis veiksmų, kuriais siekiama pakenkti taikai visose Kosovo bendruomenėse.“

NATO pareiškė, kad dislokuoja Vakarų Balkanų operatyvinio rezervo karius, kurie bus pasirengę persikelti per septynias dienas.

Be to, pareiškime teigiama, kad papildomam tarptautiniam rezervo pajėgų batalionui buvo įsakyta sutrumpinti pasirengimo dislokuotis periodą nuo 14 iki 7 dienų, kad prireikus jis būtų pasirengęs pastiprinti KFOR.

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) anksčiau paragino Kosovo ir kaimyninės Serbijos vadovus nedelsiant sumažinti įtampą po pirmadienio smurto.

Per pirmadienio susirėmimus su etninių serbų protestuotojais, kuriuos sukėlė ginčijami vietos rinkimai, buvo sužeista trisdešimt KFOR karių.

NATO: išpuoliai prieš taikos palaikymo pajėgas Kosove privalo liautis

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas antradienį pasmerkė išpuolius prieš Aljanso pajėgas Kosove po to, kai per susirėmimus su etninių serbų protestuotojais buvo sužeista 30 jo taikos palaikymo pajėgų karių.

„Griežtai smerkiame neišprovokuotus išpuolius prieš KFOR karius Kosovo šiaurėje, per kuriuos buvo sužeista 30 taikos palaikymo pajėgų karių. Tokie išpuoliai yra nepriimtini ir turi būti nutraukti“, – Osle sakė J. Stoltenbergas.

Pasak jo, smurtas stabdo Kosovo ir viso regiono plėtrą bei kelia pavojų Balkanų šalių viltims įstoti į NATO.

„Ir Priština, ir Belgradas turi imtis konkrečių veiksmų padėčiai deeskaluoti, susilaikyti nuo tolesnio neatsakingo elgesio ir dalyvauti Europos Sąjungos remiamame dialoge, kuris yra vienintelis kelias į ilgalaikę taiką“, – sakė J. Stoltenbergas.


Šiame straipsnyje: KosovasNATOKFOR kariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

NATOsoskes

NATOsoskes portretas
Nutare dar viena aukura Europoje uzkurt?Patiem teks jame ir sudegt.

TAIKOS !!

TAIKOS  !! portretas
rusiskieji okupantai visada palaike serbus,del ju bendros religijos pravoslavijos. Dziugu,kad Lietuvoje "telpame" ir krikshcionys ,ir slavai ir musulmonai;svarbu ,kad gerbtume Valstybes [,kurioje gyvename] kultura ir istatymus.TAIKOS ,draugai.ir ramybes ....uztenka vietos po LIETUVOS saule ir kitatauciams.taikos!

Anonimas

Anonimas portretas
tam[jau tikrai] Jei ne ES ir jei ne NATO,nesijaustum toks saugus Dziaukimes. ,kad atsilaisvinom nuo okupantu[kurie ir Sirijoje,ir Afgane,ir irake ir Gruzijoje ir Ukrainoje zudo zmones ,kelia karus nuo ju kerziniu batu varva svetimu tautu kraujas.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių