N. Pelosi pasitrauks iš demokratų vadovų, respublikonams perėmus Atstovų Rūmų kontrolę

  • Teksto dydis:

JAV Atstovų Rūmų pirmininkė demokratė Nancy Pelosi (Nensi Pelouzi) ketvirtadienį pareiškė pasitrauksianti iš partijos vadovybės, kai respublikonai sausį perims Atstovų Rūmų kontrolę.

„Nesieksiu perrinkimo į demokratų vadovybę kitame Kongrese, – pareiškė 82 metų N. Pelosi emocingoje kalboje Atstovų Rūmuose. – Išmušė valanda naujajai kartai vadovauti demokratų frakcijai.“

Respublikonai per praėjusią savaitę įvykusius vidurio kadencijos rinkimus užsitikrino nedidelę daugumą Atstovų Rūmuose, o demokratai išsaugojo Senato kontrolę.

N. Pelosi pasitraukimas iš demokratų partijos vadovybės reikš eros pabaigą Vašingtone.

Į Kongresą ji buvo išrinkta 1987 metais, o 2007 metais tapo pirmąja moterimi, stojusia prie Atstovų Rūmų vairo.

N. Pelosi, kuri šiuo metu yra antra eilėje į JAV prezidento postą po viceprezidentės, praėjusią savaitę sakė, kad jos sprendimą dėl ateities įtakos, be kita ko, brutalus jos vyro užpuolimas prieš lapkričio 8-ąją įvykusius vidurio kadencijos rinkimus.

Paulas Pelosi (Polas Pelouzis), kuriam taip pat yra 82-eji, buvo sunkiai sužalotas, kai užpuolikas, kuris galbūt ieškojo Atstovų Rūmų pirmininkės, įsibrovė į jų namus San Fransiske ir puolė jį plaktuku.

N. Pelosi pareiškė ir toliau atstovausianti savo San Fransisko apygardai kitame Kongrese. Ji taip pat pagyrė geresnius negu tikėtasi demokratų rezultatus vidurio kadencijos rinkimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

apgailėtinas vaizdelis

apgailėtinas vaizdelis portretas
Pagaliau šią provokatorę ir besmegenę iškamšą nugrims į užmaršties liūną.

tiesa

tiesa portretas
senei tik i pensija ir sumusta seni slaugyt

Puiku

Puiku portretas
Čmiles draugiai atėjo galas. Gal ir karas Ukrainoje baigsis.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių