Minske vyko ir A. Lukašenkos priešininkų ir jo rėmėjų akcijos

Minske pirmadienį buvo surengtos pensininkų – prezidento Aliaksandro Lukašenkos priešininkų ir šalininkų – akcijos, pranešė liudininkai ir žiniasklaida.

Abiejų akcijų dalyviai susirinko Nepriklausomybės aikštėje, rimtų konfliktų tarp jų neįvyko. Teisėsaugininkai jų eisenoms netrukdė.

Neilgai trukus A. Lukašenkos priešininkų kolona išėjo iš aikštės ir Nepriklausomybės prospektu ėjo miesto centro link. Liudininkų teigimu, jų buvo keli tūkstančiai.

Jų oponentai, kurių buvo iki tūkstančio, surengė nedidelį mitingą aikštėje, o po to patraukė tuo pačiu maršrutu ir pirmąją pensininkų eiseną pavijo Pergalės aikštės rajone, kur padėjo gėlių prie Pergalės paminklo ir ėmė skirstytis.

Baltarusiją jau trečią mėnesį krečia protestai prieš A. Lukašenką, oficialiai paskelbtą rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų laimėtoju. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagarba laisvai baltarusijai

Pagarba laisvai baltarusijai portretas
Surinkti lukasenkos gerbeju yra nezmoniskai didelis logistinis darbas. Reikia visus biudzetiniu imoniu zmones reikia prievarta suvezti i viena vieta kaip per spalio socialistines revoliucijos metines rusai darydavo, bet ir tai tik cienoje vietoje tiek zmoniu gali surinkti. Kai anti diktatoriaus mitingai vyksta kiekvienamdiena jau du menesius daugumoje miestu net ir policijai, kgb ir omonui juos musant, zudant ir nuteisiant.

Labai gerai

Labai gerai portretas
Šaunuoliai....yra ir padorių žmonių.....80% išėjo....

tulpes@lrpk.lt

tulpes@lrpk.lt portretas
Nu pagaliau. po dveju metu pirma karta oziu sudasklaida idejo tikra Baltarusijos Respublikos veliava. Tai jau ozys dave leidima, kuomet praspyre 10 diplomatu is Balratusijos
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių