Minskas žada atsaką į ES sankcijas: spaudimas – tai ne ta kalba, kuria reiktų kalbėti su Baltarusija

Baltarusija artimiausiomis savaitėmis pradės taikyti atsakomąsias priemones į sankcijas jos atžvilgiu, sakoma penktadienį baltarusių Užsienio reikalų ministerijos paskelbtame pareiškime.

„Artimiausiomis savaitėmis palaipsniui pradės veikti atsakomosios priemonės, apie kurias ne kartą skelbėme. Europos politikams seniai laikas suprasti: spaudimas ir sankcijos – tai ne ta kalba, kuria reiktų kalbėti su Baltarusija“, – sakoma pareiškime, paskelbtame ministerijos interneto svetainėje.

Ketvirtadienį ES oficialiai įvedė sankcijas svarbiems Baltarusijos ekonomikos sektoriams, didindama spaudimą autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimui po civilinio lainerio priverstinio nutupdymo Minske gegužę.

Naujasis sankcijų paketas numato priemones, varžančias Baltarusijos galimybes eksportuoti kalio trąšas, naftos produktus ir tabako gaminius.

Be to, bus ribojama Minsko prieiga prie ES kapitalo rinkų ir draudžiama teikti draudimo arba perdraudimo paslaugas Baltarusijos vyriausybei bei valstybinėms institucijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to dvigubi standartai

to dvigubi standartai portretas
eik blaivytis nuo bojarysniko, vatnike apsi***es

kaunietis

kaunietis portretas
Kur "dvigubi standartai" ? Gal iš medžio drėbtelėjai ? Kada atsikovoji iš okupanto laisvę ir tave "dusina" blokada lygini su nežmoniško d, užgrobusio valdžią , diktatoriaus smurtu prieš savo piliečius, civilio lėktuvo užgrobimu ir nuvarymu... IŠSIBLAIVYK žmogėne ir nepasakok savo sapalionių, nes niekam neįdomu.

Anonimas

Anonimas portretas
Sankcijos laiku ir vietoje. Ateity galima dar labiau padidinti, jei diktatorius toliau veiks prieš savo liaudį. Be to tai bausmė už lėktuvo užgrobimą ir nuvarymą bei ES piliečių gynimas nuo šių brutalių veiksmų. Omonas nelygus omonui. Prisiminkim mūsų Nepriklausomybės atkūrimą ir omono pasidalinimą į išdavikus-žudikus [ dabar saugomus ir kandžiojamus uodų Sibire ] bei geruosius , padėjusius savo žmonėms. Ten , už sienos omonas pučia į tą pačią dūdą kaip ir apsišaukėlis, eina prieš savo liaudį... Todėl sankcijos laiku ir būtinos, kad ...pasimokytų...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių