A. Merkel pasmerkė savaitgalį Štutgarte kilusį chaosą

Vokietijos kanclerė Angela Merkel griežtai pasmerkė chaosą Štutgarte, pirmadienį pranešė jos atstovas Steffenas Seibertas. Kanclerė smurtinius išpuolius prieš policijos pareigūnus ir parduotuvių plėšimus, kuriuose dalyvavo šimtai žmonių, pavadino bjauriais.

„Tie, kas tai padarė, atsisuko prieš patį miestą, prieš žmones, su kuriais gyvena, ir prieš įstatymus, kurie mus visus saugo“, – apie savaitgalį Štutgarte įsiplieskusias riaušes sakė A. Merkel atstovas.

Ankstyvą sekmadienio rytą Štutgarte kilo „beprecedentis“ chaosas – šimtai vakarėlių mėgėjų surengė riaušes, užpuolė policijos pareigūnus, daužė parduotuvių langus ir vogė.

Policijai pranešus, kad incidento metu buvo sužeisti mažiausiai 19 pareigūnų, daugiau nei dvidešimt žmonių buvo laikinai sulaikyti, pusė sulaikytųjų yra Vokietijos piliečiai.

Įtampa išaugo netrukus po vidurnakčio, kai policininkai atliko 17-mečio, kuris buvo įtariamas vartojęs narkotikus, patikrinimą, teigė Štutgarto policijos vadovo padėjėjas Thomas Bergeris.

Žmonės, kurie buvo susirinkę aplink didžiausią miesto aikštę, iš karto sukilo prieš pareigūnus, į policiją ėmė mėtyti akmenis ir butelius.

Riaušėse daugiausiai dalyvavo vyrai, kurie, naudodami lazdas ir strypus, daužė šalia aikštės pastatytus policijos automobilius. Pačiame kovos įkarštyje su policija susirėmė 400–500 žmonių.

Pirmadienį Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris teigė, kad chaoso kaltininkai turėtų būti „persekiojami ir nubausti taip griežtai, kaip numato įstatymas“.

„Privalome oponuoti visiems, kas puola policijos pareigūnus, kas jiems rodo panieką arba sukuria įspūdį, kad policininkai turėtų būti sunaikinti“, – teigė prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baba

Baba portretas
Oho kokia grimasa

Arijas

Arijas portretas
Ką reiškia Vokietijos piliečiai?milijonai rusų kazachų ir tt apdovanoti vokiškais pasais ir balsuos kaip lieps Maskvą jie gryniausia rusai

Pamirso

Pamirso portretas
Nunešti gėlių į netoliese esantį parką Pasimelsti už savo tevinainiu grieka Ką iškrėtė 1941mbirzelio22d.4 ryto !
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių