A. Merkel kaltina Kiniją žiauriu elgesiu su mažumų atstovais

Vokietijos kanclerė Angela Merkel apkaltino Kinija „blogu ir žiauriu elgesiu“ su mažumomis ir išreiškė nerimą dėl susidorojimo su disidentais Honkonge.

Kalbėdama Bundestage likus dienai iki Europos Vadovų Tarybos (EVT) viršūnių susitikimo, A. Merkel pažadėjo kelti žmogaus teisių klausimą ir išreikšti Vokietijos nerimą dėl situacijos Honkonge visų dialogų su Kinija metu.

„Žinoma, turime reikšti kitokias savo nuomones dialogo metu“, – sakė A. Merkel, kurios vadovaujama šalis šiuo metu pirmininkauja ES.

„Būtent todėl išreiškėme savo gilų nerimą dėl įvykių Honkonge. Vienos šalies, dviejų sistemų principas galioja, tačiau jis vėl ir vėl yra pažeidžiamas. Kelsime šį klausimą, taip pat kalbėsime apie blogą ir žiaurų elgesį su mažumomis Kinijoje“, – teigė A. Merkel.

Ji neminėjo konkrečių mažumų grupių, su kuriomis Kinija elgiasi žiauriai, tačiau yra žinoma, kad Kinija masiškai sulaiko musulmonus uigūrus vakariniame Sindziango regione.

Aktyvistų teigimu, daugiau nei milijonas uigūrų yra suvaryti į stovyklas, kurias kai kurie žmogaus teisių sergėtojai praminė primenančiomis koncentracijos lagerius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Šiuo požiūriu kiniečiai šaunuoliai.

Ką,

Ką, portretas
jau ir Merkel senatvės dimensija prasideda?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių