Viena didžiausių pasaulyje viešbučių grupė „AccorHotels“ paskelbė, kad šalia savo viešbučių sodins daržovių sodus bei sieks 30 proc. sumažinti išmetamo maisto kiekį. Šių planų Prancūzijoje įkurta grupė imsis stengdamasi sumažinti viešbučių daromą žalą aplinkai.
Anot „AccorHotels“ vadovo Sebastieno Bazino, verslo grupė, kuriai priklauso „Pullman“, „Sofitel“, „Novotel“, Mercure“ ir „Ibis“ viešbučių tinklai, siekdama sumažinti maisto švaistymą, produktų ieškos vietinėse rinkose. Viešbučių grupė 25–30 proc. pajamų gauna paruošdama 150 mln. patiekalų ir 130 mln. pyragaičių per metus, rašo AFP.
„AccorHotels“ pirmiausia stengsis išsiaiškinti, kiek maisto išmetama viešbučiuose, – juose esantys restoranai privalės sverti ir registruoti duomenis apie išmetamą maistą.
Jungtinių Tautų maisto ir žemės ūkio organizacijos duomenimis, šiuo metu pasaulyje iššvaistoma iki trečdalio pagaminto maisto, todėl šio kiekio mažinimas padėtų verslui sumažinti išlaidas, tuo pačiu mažinant badą ir į atmosferą išmetamo anglies dvideginio kiekį ūkininkaujant ir transportuojant produktus.
Amiros Nahai, atsakingos už maisto tiekimo procedūras, teigimu, kadangi kai kurie viešbučiai gali pasiūlyti iki 40 pagrindinių patiekalų, pokyčių sulauks ir patiekalų meniu. Ateityje viešbučiai siūlys nuo 10 iki 20 pagrindinių patiekalų, kuriems gaminti bus pasitelkta daugiau vietinės produkcijos.
Vietinė produkcija bus kaip niekada arti viešbučių, kadangi iki 2020 m. „AccorHotels“ planuoja paremti miesto agrikultūros sritį įkurdama apie 1000 daržovių sodų dalyje jai priklausančių 3,900 viešbučių teritorijų.
Viešbučių grupė taip pat siekia, kad jos pastatų energijos suvartojimas būtų efektyvesnis. „AccorHotels“ jau dabar teigia per penkerius metus sumažinę vandens sąnaudas beveik 9 proc., energijos sąnaudas – 5,3 proc. ir išskiriamo anglies dvideginio kiekį – 6,2 proc.
Naujausi komentarai