Aktoriui P. Ustinovui panaikinta laisvės atėmimo bausmė

Maskvos miesto teismas pirmadienį panaikino kalėjimo bausmę aktoriui Pavelui Ustinovui, šią bausmę pakeisdamas lygtine vienerių metų bausme.

Jaunas aktorius buvo nuteistas už tariamą smurtą prieš policininkus per opozicijos protestą, nors jis atkakliai tvirtino, kad ėjo pro šalį ir pačiame proteste nedalyvavo.

23 metų amžiaus P. Ustinovas anksčiau šį mėnesį buvo nuteistas trejų su puse metų kalėjimo bausme. Vyro nuteisimas paskatino šalyje protestus ir didelę solidarumo kampaniją. Paramą P. Ustinovui reiškė kino žvaigždės, kunigai ir mokytojai.

Sekmadienį daugiau kaip 25 tūkst. žmonių protestavo Maskvos centre, reikšdami paramą antivyriausybiniams protestuotojams ir reikalaudami paleisti į laisvę kalinamus protestuotojus.

Vasarą Maskvoje vyko tūkstantiniai protestai reikalaujant laisvų ir sąžiningų rinkimų. Per protestus bent trumpam buvo sulaikyta tūkstančiai protestuotojų, keli iš jų už dalyvavimą neteisėtuose protestuose ir tariamą smurtą prieš policininkus nuteisti kalėjimo bausmėmis nuo dvejų iki ketverių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių