Maskvoje vyko B. Netanyahu ir V. Putino derybos dėl Irano

  • Teksto dydis:

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) trečiadienį Maskvoje susitiko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir per šias derybas aptarė saugumo Artimuosiuose Rytuose klausimą, daugiausia dėmesio skirdami Iranui.

Per derybas Kremliuje taip pat turėjo būti kalbama apie tai, kaip koordinuoti veiksmus ir išvengti karinių susidūrimų Sirijos teritorijoje, kur Izraelis kovoja prieš Irano taikinius.

„Didžiausia grėsmė regiono stabilumui ir saugumui yra Iranas, ir padarysime viską, kad užkirstume kelią šiai grėsmei“, – prieš prasidedant deryboms, kurios vyko už uždarų durų, kalbėjo B. Netanyahu.

Iranas, Teherano remiamas judėjimas „Hizbollah“ ir Rusija yra Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) sąjungininkai. B. Netanyahu pabrėžė, kad neleis Izraelio didžiausiam priešui Iranui naudotis Sirijos teritorija kaip vieta savo kariuomenės bazei.

Prieš vykdamas į Maskvą Izraelio premjeras nurodė, kad per derybas su V. Putinu daugiausia dėmesio bus skiriama klausimui, kaip „užkirsti kelią Irano įsitvirtinimui Sirijoje; įsitvirtinimui valstybės, kuri aiškiai sako, kad jos tikslas yra mus sunaikinti“.

Į Rusijos sostinę B. Netanyahu atlydėjo jo nacionalinio saugumo patarėjas Meiras Ben Shabbatas (Meiras Ben Šabatas) ir karinės žvalgybos agentūros vadovas Tamiras Heimanas.

Sekmadienį B. Netanyahu sakė, kad derybos su V. Putinu bus „labai svarbios“ siekiant užtikrinti Izraelio laisvę imtis prieš Iraną ir „Hizbollah“ nukreiptų veiksmų Sirijoje ir išvengti susidūrimų su Rusijos pajėgomis.

Trečiadienio derybos, kurias Izraelis kelioms dienoms buvo atidėjęs, yra pirmasis asmeninis B. Netanyahu ir V. Putino susitikimas nuo rugsėjo 17-osios, kai kai Sirijos oro erdvės tarnybos per klaidą numušė vieną Rusijos karinį lėktuvą per Izraelio aviacijos antskrydį.

B. Netanyahu ir V. Putinas po šio incidento keliskart kalbėjosi telefonu, o lapkritį buvo susitikę Paryžiuje per Pirmojo pasaulinio karo pabaigos 100-mečio minėjimus.

Izraelis yra surengęs šimtus aviacijos smūgių Sirijoje, esą taikydamasis į iraniečių ir Teherano remiamo libaniečių šiitų sukarinto judėjimo „Hizbollah“ objektus. Žydų valstybė ir Rusija įkūrė „konfliktų mažinimo“ tiesioginę liniją, turinčią padėti išvengti atsitiktinių susirėmimų toje šalyje.

B. Netanyahu trečiadienį pabrėžė, kad svarbiausias jo tikslas Maskvoje yra „užtikrinti, kad Rusijos kariuomenė ir IDF (Izraelio gynybos pajėgos) taip susikoordinuotų, kad būtų išvengta tarpusavio trinties ir susidūrimų“



NAUJAUSI KOMENTARAI

O tai

O tai portretas
O tai ka zydu karalius Bibi jau ir iranui atstovauja ar kaip cia suprasti

turbut

turbut portretas
vyksta derybos del chochlandijos dalybu?....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių