Maskva: Rusija pasirengusi tiekti dujas Europai nepažeista „Nord Stream 2“ gija

  • Teksto dydis:

Maskva trečiadienį pareiškė esanti pasirengusi skubiai pradėti tiekti gamtines dujas Europai dujotiekio „Nord Stream 2“ nepažeista gija, paaštrėjus geopolitinei įtampai dėl neseniai užfiksuotų nuotėkių iš vamzdynų, jungiančių Rusiją su Vokietija.

„Jei kolegos europiečiai priims reikiamus teisinius sprendimus dėl [„Nord Stream 2“] sertifikavimo... manau, kad Rusija per trumpą laiko tarpą galėtų užtikrinti tinkamą tiekimą šiuo dujotiekiu“, – valstybinės televizijos eteryje kalbėjo rusų vicepremjeras Aleksandras Novakas.

Baltijos jūros dugnu nutiesti dujotiekiai „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“ pastaraisiais mėnesiais atsidūrė geopolitinės įtampos centre, nes Rusija nutraukė dujų tiekimą Europai, kaip įtariama, atsakydama į Vakarų sankcijas po Maskvos invazijos į Ukrainą.

Praėjusią savaitę buvo pranešta apie kelis sprogimus prie šių vamzdynų ir tris didžiulius dujų nuotėkius – du Danijos, vieną Švedijoje pusėje. Sprogimai ir nuotėkiai siejami su įtariamu sabotažu. Kelios valstybės pradėjo šio incidento tyrimus.


Šiame straipsnyje: RusijaAleksandras Novakasdujotiekis Nord Stream 2karas Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

> karma juos suras

> karma juos suras portretas
Duchas Tu. Greičiau tave Karma susiras ...

karma juos suras

karma juos suras portretas
Ot prisidirbo ruskiai,patys sau pakenke,kur ta rusu isdidumas ,,,,,,atejo ir ruskiams karma,uz zmonijos vergove,zudynes,niekas nepraeina be pasekmiu,uz viska reikia gauti graza,rusai bailiai bega net savo tevynes negelbsti,kurie uz ukrainos kara lietuvoje dziauges rusai dabar pats laikas jums vikti i rusija ir padeti maskvai,kur jus tie kurie labai mylite putina,begit padeti matuskai rusijai,kur tos rusu babulkos kurios sauke,;;;;;;;;;;;;;;;;putinas pasaulio caras,kur jos dabar ,sausa duona griauze, kur jus tie kurie pieset Z raide ,kur a jau pasislepet,nieko visi bus patraukti atsakomyben,

TFUuuu

TFUuuu portretas
Ot jus DEbilai
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių