Maskva reiškia susirūpinimą dėl Vilniaus planų uždrausti krovinių tranzitą iš Baltarusijos

Rusijos užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį išplatino pareiškimą, kuriuo išreiškė susirūpinimą dėl Lietuvos planų uždrausti tranzitinių krovinių gabenimą iš Baltarusijos, pabrėždama, jog tai gali pabloginti socialinę ir ekonominę padėtį Kaliningrado srityje.

„Mums kelia didelį susirūpinimą pranešimai apie prekių tranzito iš Baltarusijos per Lietuvą galimą uždraudimą“, – pareiškė Rusijos URM oficiali atstovė Marija Zacharova.

„Esame tikri, kad toks kelias veda į aklavietę, nes gali turėti įtakos Kaliningrado srities aprūpinimui, neigiamai paveikti šio Rusijos Federacijos regiono ekonomiką, socialinę padėtį ir gyventojų gerovę“, – teigiama Rusijos URM paskelbtame komentare.

Jame pažymima, kad „tokie suvaržymai, jei bus priimti, neliks be Rusijos dėmesio“.

„Raginame savo partnerius neiti ekonominių ryšių griovimo keliu, o daryti viską, kad situacija normalizuotųsi, būtų visiškai vykdomi Lietuvos tarptautiniai įsipareigojimai dėl Rusijos krovinių tranzito į ir iš Kaliningrado srities užtikrinimo, įskaitant pagal Rusijos ir Lietuvos 1993 metų tarpvyriausybinį susitarimą dėl tarptautinio susisiekimo automobilių keliais ir pagal kitus susitarimus“, – akcentavo Rusijos URM atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To va taip

To va taip portretas
Tau aiskiai pasake.Galesi su zvake namus sildint

Visur putlerio ausys.tik per ta terorista

Visur putlerio ausys.tik per ta terorista portretas
Visam pasaulyje neramumai..

Va taip

Va taip portretas
O mums vienodai rodo ką galvoja kremliaus fufaikiniai mokšos.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių