Maskva kaltina JAV baltojo fosforo naudojimu Sirijoje

Rusija sekmadienį teigė, kad du JAV naikintuvai F-15 šeštadienį Sirijos Deir ez Zoro provincijoje panaudojo baltuoju fosforu užtaisytas bombas, informuoja „Reuters“.

Rusijos teigimu, baltuoju fosforu užtaisytos bombos buvo panaudotos prieš karinius taikinius civilių gyvenamose teritorijose Rytų Sirijoje, o tai draudžia tarptautinė teisė.

Anot Rusijos kariuomenės, per antskrydžius buvo taikytasi į Hadžino kaimą – paskutinę didžiulę „Islamo valstybės“ (IS) tvirtovę Sirijoje, buvo sukelti gaisrai, tačiau nebuvo pateikta jokios informacijos apie aukas.

Baltuoju fosforu užtaisytos bombos yra naudojamos kaip padegamieji prietaisai. Žmogaus teisių grupės kritikuoja tokių bombų naudojimą apgyvendintose zonose, nes jos gali pražudyti ir suluošinti žmones.

Baltojo fosforo naudojimą prieš civilius ir teisėtus karinius taikinius civilių gyvenamose teritorijose draudžia Ženevos konvencija.

Pentagono atstovas neigė kaltinimus, kad JAV lėktuvai numetė fosforo bombas.

Sirijoje JAV vadovaujama tarptautinė koalicija padeda kurdų ir arabų kovotojams iš Sirijos demokratinių pajėgų (SDF), kurie ne vieną mėnesį vykdo puolimą prieš IS.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniokas

Kauniokas portretas
Jankius brudus reikėjo statyt i viėta, kaip ant Japonijos atomu pradėjo mėtiti jankiai brudai iškrype.

Nunu

Nunu portretas
Jie ne kaltina ,jie rodo faktus ,kad žudikai jankiai neturėdami tam teisės būti šalyje žudo taikius žmones su draudžiamų ginklu

...

... portretas
Ir išvis: ką JAV kariškiai veikia SUVERENIOJE šalyje, kas joms leido sumaištį ten kelt?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių