M. Pompeo: Kinija yra didžiausia grėsmė religijos laisvei

Kinija yra „didžiausia grėsmė“ religijos laisvei, pareiškė Azijos valstybėse besilankantis JAV Valstybės sekretorius Mike'as Pompeo.

Esminiu M. Pompeo vizitų Indijoje, Šri Lankoje, Maldyvuose, Indonezijoje ir Vietname šią savaitę akcentu tapo Kinijos kritika.

Indonezijoje, kur gyvena daugiausia musulmonų pasaulyje, M. Pompeo nusitaikė į Kinijos elgesį su musulmonų uigūrų mažuma.

„Didžiausia grėsmė religijos laisvės ateičiai yra Kinijos komunistų partijos karas prieš visų tikėjimų žmones: musulmonus, budistus, krikščionis ir „Falun Gong“ išpažinėjus“, – susirinkusiems musulmonams sakė M. Pompeo.

„Ateistinė Kinijos komunistų partija bandė įtikinti pasaulį, kad musulmonų uigūrų brutalizacija Sindziange yra būtina kaip kova su terorizmu ar skurdo mažinimas“, – pridūrė jis.

Žmogaus teisių aktyvistai teigia, kad Kinijos Sindziango provincijoje esančiose stovyklose yra kalinama daugiau nei milijonas etninių uigūrų, Pekinui bandant juos jėga integruoti į kinų bendruomenę. Kinija savo ruožtu neigia informaciją apie prievartinį darbą, kankinimus ir kitus žmogaus teisių pažeidimus šios stovyklose.


Šiame straipsnyje: JAVKinijaMikeas Pompeo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vėl tas jankių teroristas loja....pamiršo, ką veikė Irake ir Afganistane ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių