M. Gorbačiovas įspėjo apie naujų ginklavimosi varžybų ir Šaltojo karo pavojų

  • Teksto dydis:

Pilietinė visuomenė yra atsakinga už tai, kad nekiltų naujų ginklavimosi varžybų, ketvirtadienį per Susigiminiavusių miestų asociacijos ir kitų JAV viešųjų organizacijų renginį pareiškė buvęs SSRS prezidentas Michailas Gorbačiovas.

„Noriu pakalbėti apie ypatingą mūsų dviejų šalių, JAV ir Rusijos, atsakomybę. Būtent jos turi padaryti žingsnius, kad to neįvyktų. Tai, visų pirma, yra valstybių ir jų lyderių atsakomybė, bet kartu ir pilietinės visuomenės – tai yra, mūsų – atsakomybė. Ir sveikinu neabejingus žmones, kurie dabartinėje pavojingoje padėtyje nesėdi rankas sudėję“, – buvusio sovietų lyderio žodžius cituoja Gorbačiovo fondas.

M. Gorbačiovo nuomone, vadinamoji „perestroika ir Šaltojo karo pabaiga daug ką pakeitė mūsų šalyje ir visame pasaulyje“, o „85 proc. Šaltojo karo laikais sukauptų branduolinių ginklų buvo sunaikinta“.

„Bet dabar pasaulis ir vėl yra pavojuje. Daugelio dalykų, kuriuos matome, tiesiog neįmanoma suprasti. Kodėl JAV išleidžia ginkluotei beveik tiek pat, kiek visas likęs pasaulis? Ir tokiame fone Rusija taip pat pristato naujus ginklų rūšis. Taigi, kyla klausimas: kam tai reikalinga? Visas pasaulis dabar sunerimęs. Kilo naujų ginklavimosi varžybų, naujos konfrontacijos grėsmė“, – kalbėjo M. Gorbačiovas.

Per renginį svečiai iš JAV pasidalijo planais apsilankyti septyniuose Rusijos miestuose. Pasak jų, šios kelionės tikslas – stiprinti ryšius su Rusijos viešosiomis organizacijomis.

Savo ruožtu M. Gorbačiovas pažymėjo, kad nevyriausybinių organizacijų ryšiai yra svarbūs abiejų šalių santykiams.

„Nevyriausybinių organizacijų ryšiai yra labai svarbūs. Džiugu, kad jie ir dabar nenutrūksta“, – nurodė buvęs SSRS prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>o isdavikas...

>o isdavikas... portretas
kvaily,jei butu isdaviku buves,putleris senai butu pavaisines arbatele su polonijumi ar novicioku.

o isdavikas CZV agentas

o  isdavikas CZV agentas  portretas
dar nepastipo .............

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Grabas į užpakalį stuksi,o jis vis apie karą.Bet kokio karo pabaiga-badas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių