A. Lukašenka: tyrimas dėl R. Pratasevičiaus ir S. Sapegos bus atliekamas Baltarusijoje

Tyrimas dėl Minske sulaikytų Ramano Pratasevičiaus ir Sofijos Sapegos bus atliekamas Baltarusijoje, antradienį pareiškė autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka.

„Tyrimas abiejų asmenų atžvilgiu bus atliekamas Baltarusijoje. Tai nesvarstytina. Pasakiau tai Rusijos prezidentui. Patikinau, kad nebus jokių klausimų dėl prieigos konsulams. Man atrodo, jie nepyksta. Mes ne tik teikiame informaciją: norite susitikti – susitikite. Tai tarptautinė praktika“, – kalbėjo A. Lukašenka pasitarime su valstybės aparatu bendradarbiavimo su Rusija klausimais.    

Jo žodžius citavo valstybinė naujienų agentūra BelTA.

A. Lukašenka išprovokavo tarptautinį pasipiktinimą, gegužės 23 dieną įsakęs pasiųsti naikintuvą perimti iš Atėnų į Vilnių skridusio oro bendrovės „Ryanair“ keleivinio lainerio, kuriuo skrido opozicijos tinklaraštininkas R. Pratasevičius bei jo draugė, Vilniuje studijuojanti Rusijos pilietė S. Sapega. Orlaiviui nutūpus Minske, jie abu buvo sulaikyti.

26 metų R. Pratasevičius, vienas iš opozicijos informacinio kanalo „Nexta“ įkūrėjų, pernai Minsko režimo buvo įtrauktas į „asmenų, dalyvaujančių teroristinėje veikloje“, sąrašą. Pats kanalas buvo paskelbtas „ekstremistiniu“ ir nurodyta jį blokuoti.

A. Pratasevičius kaltinamas organizavęs masinius neramumus. Už tai jam gali būti skirta iki 15 metų nelaisvės.

Anksčiau buvo pranešta, kad S. Sapega sulaikyta dėl įtarimų 2020 metų rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais įvykdžius nusikaltimų, apibrėžtų keliuose Baltarusijos baudžiamojo kodekso straipsniuose. Minskas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame S. Sapega sako, kad redagavo „Telegram“ kanalą „Baltarusijos juodoji knyga“, skelbiantį duomenis apie šalies saugumo pajėgas.

Antradienį A. Lukašenka sakė, kad per Sočyje vykusias derybas su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu dviejų „Ryanair“ keleivių „sulaikymo tema, žinoma, buvo svarstyta, tačiau prezidentai jai skyrė nedaug laiko“. 

Dėl priverstinio lainerio nutupdymo Europos Sąjungos valstybės uždarė savo oro erdvę Baltarusijos orlaiviams ir paragino oro bendroves neberengti skrydžių virš šalies teritorijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
Pagarba jums ger Lukašenka laikykitės neisileiskit brudu iškrypėliu i savo šali

kauniete

kauniete portretas
Gal parašykit kaip tas AZOV veikėjas šaudė dombaso šachtininkus einančius iš darbo per you tube rode moteri su trim vaikais ir pasakojo kad tas išgama tiesiog padare safari nušove jos vaiku tėva ŠAUDĖ IŠ EILĖS net ir vaikus Nieko baigsis teismas baltarusijoje vyks gražuolis i luganska dombasa atsėdėti su ta šašvalka mat mokėsi storošyno finansuojamame universitete PASAULIO ŠIUKŠLĖS VIENI KITUS PRADĖJO IŠDAVINĖTI

BIRUTĖ

BIRUTĖ portretas
TIK SUŠAUDYTI TUO DU IŠGAMAS
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių