A. Lukašenka: tarp Baltarusijoje sulaikytų užsieniečių yra JAV piliečių

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka ketvirtadienį pareiškė, kad tarp praeitą mėnesį šalyje sulaikytų užsieniečių esama JAV piliečių, bet juos „gina vadovai rusai“.

„Kai kurie sulaikytieji turi amerikietiškus pasus ir yra vedę amerikietes, dirbančias [JAV] Valstybės departamente. Tačiau juos su atkištais durtuvais gina vadovai rusai“, – sakė A. Lukašenka per pasitarimą, skirtą prezidento rinkimų kampanijos saugumo klausimams aptarti. Jo žodžius citavo baltarusių prezidentūra.

Anot jo, Baltarusijoje buvo sulaikyta nemažai žmonių, „kurie, kaip jau buvo įrodyta, siekė destabilizuoti padėtį šalyje“ prieš sekmadienį vyksiančius prezidento rinkimus. Valstybės vadovo teigimu, kalbama ne tik apie numanomus privačios Rusijos karinės bendrovės „Wagner“ kovotojus.

„Žinomi vardai, pavardės, adresai, slaptažodžiai, apsilankymai“, – pabrėžė A. Lukašenka.

Liepos 29 dieną Gomelyje buvo sulaikytas politinis konsultantas Vitalijus Škliarovas. Jo žmona yra JAV pilietė, diplomatė.

Pranešdamas apie V. Škliarovo sulaikymą Baltarusijos televizija ONT teigė, kad jis „mobilizavo protestuojantį elektoratą aplink [opozicijos pretendentą į prezidentus] Sergejų Tichanovskį“.

Jo žmona Svetlana Tichanovskaja, dabar pati siekianti prezidento posto, papasakojo „Facebook“, kaip jos vyras sureagavo į tą reportažą.

„Žinią, kad Baltarusijos televizija vaizduoja jį kaip asmenį, siejama su „kovotojais“ iš Rusijos, ir kad [S. Tichanovskio kampanija] „Šalis gyvenimui“ tariamai dirbo būdama kontroliuojama tam tikro Rusijos politinio konsultanto Škliarovo, Sergejus sužinojo su didele nuostaba. Jam tokie jo biografijos faktai nežinomi“, – parašė kandidatė.

Pasak žiniasklaidos, 44 metų V. Škliarovas yra kilęs iš Gomelio. Pats jis prisistato kaip „Amerikos, Vokietijos ir Rusijos politinis konsultantas, politinis strategas, Baracko Obamos (Barako Obamos), Bernie Sanderso (Bernio Sanderso), Angelos Merkel, Ksenijos Sobčak rinkimų kampanijų patarėjas“.

Liepos 29 dieną Baltarusijoje buvo sulaikyti 33 Rusijos piliečiai, kuriuos valdžia laiko „Wagner“ nariais, ir įtaria ketinant surengti riaušes per prezidento rinkimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Daug sulėkė ten visokių konsultantų....norėtų užsigrobti šalį, paversti kolonija. Vien miškai ko verti. Mes savo jau išsikirtome , partizanams nėr kur slėptis, o ten tiek medienos....vien dėl jos esam pasiryžę bet kam.

Karys

Karys portretas
Nu aišku!!!!JAV piliečiai...ivanov.semionov..i maska.kolhoznica

Anonimas

Anonimas portretas
Lukosenka bus pakartas kaip Irako Huseinas. Suniui - suniskas likimas. Isdavikus naikina visi.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių