A. Lukašenka pagrasino Lietuvai ir Lenkijai: mes dabar parodysim, kas yra sankcijos

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka penktadienį pareiškė esą pasiruošęs paskelbti atsakomųjų sankcijų Lietuvai ir Lenkijai, planuojančių imtis priemonių prieš autoritarinį lyderį dėl įtariamo rinkimų klastojimo ir teisėsaugos smurto prieš protestuotojus.

„Štai mes jiems dabar parodysim, kas yra sankcijos. Jeigu jie [lietuviai ir lenkai] dar į Kiniją ir Rusiją per mus baražavo, dabar skraidys arba per Baltijos jūrą arba per Juodąją jūrą prekiauti su Rusija ir panašiai. Apie sankcijinius produktus [kuriems Rusiją yra paskelbusi embargą] – tegul net nesvajoja. Mes jiems parodysim, ką reiškia sankcijos“, – A. Lukašenkos žodžius citavo valstybinė naujienų agentūra BelTA.

Ji pareiškė, kad Baltarusija atsisakys naudotis Lietuvos uostais savo produkcijos eksportui, per kuriuos daugiausiai išvežama kalio druska ir naftos produktai.

„Jau paliepiau vyriausybei pateikti siūlymų dėl visų prekių srautų iš Lietuvos uostų į kitus. Štai ir pažiūrėsim, kaip jie gyvens. 30 proc. Lietuvos biudžeto formuoja mūsų prekių srautai per Lietuvą. Ko dar reikia? Apsirijo, todėl pastatysime į vietą“, – kalbėjo A. Lukašenka.

Kelių Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrai, įskaitant Baltijos šalių diplomatijos vadovus ketvirtadienį paragino paskelbti griežtesnių sankcijų A. Lukašenkos režimui.

Baltarusiją jau trečią savaitę krečia masiniai protestai prieš rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų rezultatus, rodančius triuškinamą A. Lukašenkos pergalę. Vakarų šalys ir opozicija šiuos rinkimus laiko suklastotais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kam tu ka parodysi, bulba? Griauzk bulba ir ciulp putleriui.

Kaunietis

Kaunietis portretas
DEja, diktatoriai nenuspėjami.Jis puikiausiai visus krovinius gali nukreipti į Latviją ir Rusiją. Taip pat kaip Rusija "pradėjo remontuoti naftotiekį". Arba kaip dujas perkam vėl iš Rusijos tik ne iš vamzdžio o iš jų laivų ir žymiai brangiau.

Ne 30% Lietuvos biudžeto

Ne 30% Lietuvos biudžeto portretas
Bet 30% uosto krovos, stumia batia kaip tikras vatnikas
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių