A. Lukašenka: Maskvai ir Minskui teks reaguoti, jei JAV dislokuos raketų Europoje

  • Teksto dydis:

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka mano, kad jo šaliai drauge su Rusija būtina galvoti apie atsakomąsias priemones, jeigu JAV, pasitraukusi iš Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų (INF) sutarties, dislokuos savo raketų Europoje.

„Bijau, kad amerikiečiai pasinaudos proga... ir dislokuos raketų Europoje. Štai čia maža nepasirodys ir mums. Todėl mums reikės drauge su Rusija galvoti apie atsakomąsias priemones... O dar blogiau bus, jeigu šios raketos bus dislokuotos... Ukrainos teritorijoje“, – penktadienį lankydamasis Karo akademijoje sakė A. Lukašenka, kurį citavo valstybinė naujienų agentūra „BelTa“.

Prezidentas taip pat pareiškė, kad šis klausimas buvo aptarinėjamas ir per jo susitikimą su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Tuo pačiu A. Lukašenka pabrėžė tikintis Rusijos pareiškimais, kad ji nepažeidė INF sutarties.

Kalbėdamas apie potencialią grėsmę Baltarusijos saugumui A. Lukašenka pažymėjo: „Tai katastrofa, ypač mums“.

Jis pakomentavo nuomonę, kad JAV iš INF sutarties pasitraukė taip pat ir dėl Kinijos, kuri turi tokių ginklų, bet nebuvo šios sutarties dalyvė.

„Žinoma, šiomis raketomis per Ramųjį vandenyną... Amerikai nesmogsi. Amerikiečiai išgyvena pirmiausia dėl savo sąjungininkių Ramiojo vandenyno regione: (Pietų) Korėjos, Japonijos, ten įkurtų savo bazių“, – sakė jis.

„Mano atsakymas vienareikšmiškas: kategoriškai nepritariu (INF nutraukimui). Mums nereikia šito didelių valstybių aiškinimosi, nuo kurio, kaip rodo istorija, mes visuomet kentėdavome“, – pažymėjo A. Lukašenka.

Baltarusijos lyderis taip pat sakė, kad NATO vis dėlto galėtų dislokuoti tokių raketų Europoje, nors pats Aljansas sakė neketinantis to daryti. „Man atrodo, kad... tai paprasčiausiai blefas. Priešingu atveju kodėl trauktis (iš sutarties)? Reikėjo tartis su Kinija ir įtraukti ją (į sutartį), jeigu kalbama apie Kiniją“, – pažymėjo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Malacius Lukosenka.Nepasiduok.Amerikonai melagiai pinigu siurbejai.Ir nekvepianti tauta.O kas eina pries rusus tai galiu pasakyt.Maziau klausykit melagio Lansbergio ir viso korumpuoto seimo.Ten teisybes nerasta.Tik ziuri kad jiems butu gerai.O visi kiti nesvarbu.

Fuk russians

Fuk russians portretas
Nuo kada šitų susmirdusiu kacapų Europa jų nuosavybe tapo kad gąsdina jei reikės tai ir bus fufaikiu niekas neklaus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių