A. Lukašenka: Baltarusijoje stebimi sąmoningi bandymai gaivinti nacizmo simbolius

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, jog šalyje stebimi sąmoningi bandymai gaivinti nacizmo simbolius, ir pabrėžė, kad fašistinė ideologija yra svetima baltarusiams, kurių genetinė atmintis tapo tikru nacionaliniu imunitetu.

Sekmadienį jis lankėsi netoli Minsko esančiame Chatynės memorialiniame komplekse – buvusiame kaime, kurių 149 gyventojus per Antrąjį pasaulinį karą nužudė naciai bei jų kolaborantai.

Pasak A. Lukašenkos, viskas prasideda „nuo rasinių ir genetinių idėjų, bet kokio kito vienų tautų pranašumo prieš kitus, nuo skirstymo į aukštesnes ir antrines“.

„Baisu tai, kad šios teorijos šiandien randa savo šalininkų visame pasaulyje. Tačiau, ačiū Dievui, fašistinė ideologija yra svetima baltarusiams, kurių genetinė atmintis tapo tikru nacionaliniu imunitetu“, – pabrėžė Lukašenka.

„Kreipiuosi į visus, įsitikinusius, kad fašizmas į mūsų kraštą nešė civilizaciją, herojizuojančius žudikus po BRB vėliava (dabartinės Baltarusijos opozicijos vėliava – red.), po kuria buvo vykdomas Baltarusijos žmonių genocidas. Mes užsiėmėme šia problema, įrodysime bei parodysime visam pasauliui, kas yra genocidas, ir kad tie, kurie šiandien bando mus mokyti gyventi, bent jau neturi teisės to daryti“, – pareiškė Baltarusijos autoritarinis lyderis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Bulbasius nenori prisiminti ,,kad Bialorusioje karo laikotarpiu , Buvo daugybe nacionalistu -kolaborantu zudiku ,,savo tautos nepageidautinu pilieciu . zudziusiu ypatingai kaimuose ..tai matome rusijos-Bialorusijos kino juostose,,,O dedule pliurpia apie tautos genetini fashizmo rodikli ,,,Nesinori tiketi ,kal bialorusiai genetiniai fashistu zudyniu veikejai visi ,,,bet ,kad kolaborantu bialorusiu buvo daugiausia is 16 respubliku,, tai uzfiksuota juostose.... O tas nusmurgelis pliurpia apie BUTUS dalykus ,,kaip genus...fe.

Anonimas

Anonimas portretas
Puikus ir visiškai teisingas komentaras. sutinku 100 procentų. Tik aklas Jonas toliau savo nosies nemato. Užtat ir padės savo kvailą galvą trečiame pasauliniame, kuris prasidės Marijos žemėje.

Jonas

Jonas portretas
Asiliskas komentaras.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių