„Lufthansa“ dėl streiko atšaukia 1,3 tūkst. skrydžių: tai paveiks 180 tūkst. keleivių

Aviacijos bendrovė „Lufthansa“ trečiadienį pranešė, kad dėl dvi dienas truksiančio streiko, rengiamo smarkėjant konfliktui dėl atlyginimų ir darbo sąlygų, bus atšaukiami 1,3 tūkst. skrydžių.

„Dėl vyksiančio streiko atšaukus 1,3 tūkst. skrydžių, bus paveikti apie 180 tūkst. keleivių“, – pranešime sakė bendrovė, teisme pralaimėjusi kovą mėginant šį streiką sustabdyti.

48 valandas truksiantis streikas turi prasidėti trečiadienį 23 val. Grinvičo laiku (2 val. Lietuvos laiku).

Vokietijos lėktuvų įgulų profsąjunga UFO sakė, kad dėl streiko bus paveikti visi skrydžiai iš Vokietijos.

„Lufthansa“ atsiprašė keleivių dėl „sukeltų nepatogumų“.

Bendrovė sakė, kad šiuo metu ruošia pakaitinį skrydžių tvarkaraštį, pridurdama, jog keleiviai galės nemokamai užsisakyti kitas keliones ar pakeisti šalies vidaus skrydžių bilietus į traukinių bilietus.

Šio pranešimo apie nebevyksiančius skrydžius sulaukta po to, kai Frankfurto darbo teismas atmetė „Lufthansa“ prašymą streiką atšaukti. Teismas nusprendė, kad streikas yra legalus.

Bandydamas išvengti streiko, „Lufthansa“ generalinis direktorius Carstenas Spohras pakvietė UFO ir dvi kitas konkuruojančias profsąjungas trečiadienio vakarą sėsti prie derybų stalo.

UFO teigė, kad šis streikas yra reikalingas, kadangi derybos su aviacijos bendrovės vadovais yra užstrigusios.

UFO profsąjunga praėjusį mėnesį surengė vieną dieną trukusią įspėjamąją demonstraciją keturiose „Lufthansa“ valdomose oro linijose – „Eurowings“, „Germanwings“, „SunExpress“ ir „Lufthansa CityLine“. Bandydama išvengti skrydžių atšaukimų, bendrovės valdyba nusprendė darbuotojus nustebinti 2 proc. atlyginimų padidinimu.

UFO tvirtina, kad nuo to laiko derybose nebuvo padaryta pažanga.

Kartu su atlyginimų padidinimu UFO reikalauja daugiau apčiuopiamos naudos ir patogesnių būdų laikiniems darbuotojams pasirašyti ilgalaikes darbo sutartis.

Tuo metu „Lufthansa“ vadovai teigia, kad UFO neturi jokios teisės kalbėti už bendrovės darbuotojus, ir dėl šio klausimo aiškinasi teisme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių