Londono policija surengė reidą mokykloje, kur švęsti vestuvių susirinko 400 žmonių

Jungtinės Karalystės policija penktadienį pranešė surengusi reidą vienoje Londono mokykloje, kur švęsti vestuvių buvo susirinkę 400 svečių, vyriausybei stojus į kovą su neteisėtais vakarėliais, rengiamais apeinant visuotinio karantino taisykles.

Pagal Anglijoje šiuo metu galiojančias taisykles, vestuvės gali būti organizuojamos tik „išskirtinėmis aplinkybėmis“ ir dalyvaujant ne daugiau kaip šešiems žmonėms.

Pareigūnai mokykloje, kurios langai buvo uždengti, rado šimtus žmonių, o policijos vyriausiasis inspektorius Marcusas Barnettas (Markusas Barnetas) dalyvių elgesį pavadino „visiškai nepriimtinu įstatymų pažeidimu“.

Organizatoriui gresia iki 10 tūkst. svarų (11,2 tūkst. eurų) bauda, pranešė policija. Nors daugelis svečių pabėgo iš įvykio vietos, penkiems buvo skirta 200 svarų (225 eurų) bauda.

Vestuvės buvo surengtos mokykloje „Yesodey Hatorah“ Stamford Hile – rajone, turinčiame gausią žydų ultraortodoksų bendruomenę.

Mokyklos išplatintame pareiškime teigiama, kad administracija išnuomojo salę, „nežinodama, kad bus rengiamos vestuvės“.

Didžiojoje Britanijoje šiuo metu galioja visuotinis karantinas, įvestas anksčiau šį mėnesį dėl išaugusio COVID-19 atvejų skaičiaus ir užkrečiamesnės koronaviruso atmainos plitimo.

Tačiau vyriausybė, policijos ir medicinos įstaigų vadovai apgailestauja, jog kai kurie gyventojai vis tiek nepaiso reikalavimo laikytis socialinio atstumo ir draudimo susitikinėti su kitų šeimų nariais.

Nacionalinės sveikatos apsaugos tarnybos (NHS) Londono skyriaus medicinos direktorius Vinas Diwakaras (Vinas Divakaras) ketvirtadienį palygino glaudžiai su kitais bendraujančių žmonių nesisaugojimą su „šviesos įjungimu „Blitz“ metu“, turėdamas nacistinės Vokietijos aviacijos antskrydžius prieš Britanijos sostinę.

Policija anksčiau surengė reidų vietose, kur buvo surengta nelegalių reivų, muzikos koncertų ir vakarėlių.

Vidaus reikalų ministrė Priti Patel yra iki 800 svarų (900 eurų) padidinusi maksimalią baudą asmenims, besilankantiems nelegaliuose namų vakarėliuose, jeigu į juos susirenka daugiau kaip 15 dalyvių.

Britanijos vyriausiasis rabinas Ephraimas Mirvisas (Efraimas Mirvisas) socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad penktadienį nutrauktas neteisėtas renginys yra „gėdingas visko, kas mums yra brangu, išniekinimas“. Jo teigimu, toks elgesys „didžiajai žydų bendruomenės daliai yra nepakenčiamas“.

Lapkritį vienai Niujorko sinagogai buvo skirta 15 tūkst. dolerių (12,3 tūkst. eurų) bauda už vestuvių uždarose patalpose organizavimą, dalyvaujant tūkstančiams žmonių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių