Londone kalintį „WikiLeaks“ įkūrėją aplankiusi P. Anderson: jo gyvybei gresia pavojus

  • Teksto dydis:

Buvusi JAV televizijos serialo „Gelbėtojai“ (Baywatch) žvaigždė ir aktyvi gyvūnų teisių gynėja Pamela Anderson antradienį Londono kalėjime aplankė vyriausybių paslaptis viešinančio tinklapio „WikiLeaks“ įkūrėją Julianą Assange'ą (Džulianą Asandžą).

Po susitikimo P. Anderson emocingai įspėjo, kad J. Assange'o gyvybei gresia pavojus. 

„Buvo labai sunku matyti Julianą čia. Gana šokiruojantis dalykas buvo eiti per kalėjimą, kad pas jį patektume“, – sakė P. Anderson, anksčiau keliskart aplankiusi „WikiLeaks“ įkūrėją Ekvadoro ambasadoje, kur jis slėpėsi pastaruosius septynerius metus.    

„Jis geras žmogus, nuostabi asmenybė. Myliu jį. Negaliu net įsivaizduoti, ką jam tenka ištverti“, – kalbėjo buvęs „Playboy“ modelis prie Belmaršo kalėjimo.

P. Anderson buvo apsigobusi didele skraiste su šūkiais, raginančiais ginti žodžio laisvę.

„Turime išgelbėti jo gyvybę. Štai kaip viskas rimta, – sakė ji ir pridūrė. – Turime tęsti kovą, nes tai nesąžininga. Jis labai daug paaukojo, kad tiesa iškiltų į viešumą.“

Prancūzijoje gyvenanti P. Anderson išgarsėjo žavios šviesiaplaukės paplūdimio gelbėtojos vaidmeniu praeito amžiaus 10-ame dešimtmetyje kurtame seriale, o dabar aktyviai užsiima kova už gyvūnų teises.

Praėjusį mėnesį Didžiosios Britanijos policija areštavo J. Assange'ą Ekvadoro ambasadoje, kai Kitas po septynerių metų atšaukė jam suteiktą prieglobstį. 

„WikiLeaks“ įkūrėjas pasiprašė prieglobsčio ambasadoje, kad išvengtų ekstradicijos į Švediją, kur buvo kaltinamas išžaginimu ir seksualiniu užpuolimu.

Julianas Assange'as. Scanpix nuotr.

Dabar J. Assange'as atlieka 50 savaičių laisvės atėmimo bausmę, skirtą už tai, kad Didžiojoje Britanijoje pažeidė paleidimo už užstatą sąlygas. Jis siekia nebūti išduotas Jungtinėms Valstijoms, reikalaujančioms jo ekstradicijos, kad galėtų teisti už įsilaužimą į kompiuterinius tinklus.  

„WikiLeaks“ paviešino šimtus tūkstančių slaptų dokumentų, atskleidusių netinkamus JAV kariuomenės veiksmus per Irako karą ir diplomatines paslaptis, susijusias su daugeliu šalių.

J. Assange'ą kalėjime aplankęs „WikiLeaks“ vyriausiasis redaktorius Kristinnas Hrafnssonas (Kristinas Rafnsonas) sakė: „Julianas Assange'as prislėgtas, bet nepalūžęs. Jis neįtikėtinai atsparus žmogus.“

„Noriu, kad prisimintumėte faktą, jog toks atsparumas paprastai būna tada, kai žmogus žino, kad yra nekaltas“, – kalbėjo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunas

kaunas portretas
Labai gaila tokio drąsaus pasiaukojusio žmogaus. Vakarų "demokratija" jau atplaukė paviršium ir pas mus...

L.

L. portretas
Ta zmogu ruosiasi teisti uz pasaulio galinguju suktybiu paskelbima.

Anonimas

Anonimas portretas
Vakarų "demokratai" tikrai pasistengs nužudyti jį kalėjime. Šitą jie puikiai moka.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių