Londonas skelbia, kad nebetęs derybų dėl prekybos su ES, nebent sulauktų nuolaidų

Jungtinė Karalystė penktadienį pareiškė, kad derybos dėl prekybinių santykių po „Brexito“ iš esmės baigėsi, nebent Europos Sąjunga pakeistų savo poziciją, nepaisant pasiūlymo pradėti naują derybų etapą.

„Kalbant apie mus, derybos dėl prekybos baigėsi. ES iš esmės jas užbaigė, ir kalbėtis bus verta tik tuo atveju,  jeigu ES iš pagrindų pakeis savo poziciją“, – ministro pirmininko Boriso Johnsono atstovas sakė žurnalistams.

„ES derybininkai į Londoną turėtų atvykti kitą savaitę tik tuo atveju, jeigu yra pasiruošę suintensyvinti derybas ir eiti į kompromisą, kitaip neverta gaišti“, – sakė jis.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen anksčiau penktadienį pareiškė, kad kitą savaitę Europos derybininkai bus Londone, kur bandys įtikinti britus tęsti derybas dėl tolesnių prekybinių santykių.

„Kaip planuota, mūsų derybininkų komanda kitą savaitę vyks į Londoną suintensyvinti šias derybas“, – pareiškė U. Von der Leyen tviteryje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pagarba

pagarba portretas
euro kietam sprendimui o nesimetymui ka dare scotlandjardas 2m nenoredami atsizadet monarchijos bet ji pati save laidoja ta matome is ahARIO PASIRYZIMO GYVENT su visais be etiketo suvarzymo kuris atrodo 21a kvailai nostalgiskai norint pabrezti siu asmenybiu isskirtynuma dar pabreziant ju reptyloidini melina krauja .....

Anonimas

Anonimas portretas
Pagarba britams.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių