Lenkijos žvalgybos tarnybos pabėgusį karį pavadino Baltarusijos įkaitu ir ragino juo netikėti

Lenkijos specialiosios tarnybos iš šalies pabėgusį karį laiko Baltarusijos specialiųjų tarnybų įkaitu, kurio parodymais negalima tikėti.

Tai penktadienį Lenkijos spaudos agentūrai pranešė Lenkijos specialiųjų tarnybų darbą koordinuojančio ministro spaudos sekretorius Stanislawas Žarynas.

„Propagandinės tezės, paremtos tarnybą palikusio kario, perėjusio į priešo pusę, pasakojimais ir pozicija, nekelia pasitikėjimo. Teisinė bėglio padėtis paverčia jį Baltarusijos tarnybų įkaitu – jis pabėgo pas agresorių tuo metu, kai agresorius užpuolė jo tėvynę“, - pareiškė S. Žarynas.

Anot jo, dabar bėglys mėgins imtis priemonių, kad išvengtų baudžiamosios atsakomybės. "Minėtas karys anksčiau turėjo problemų su įstatymais, taip pat ir susijusių su agresijos apraiškomis, ir ruošėsi palikti kariuomenę. Šiuo metu jo padėtį apsunkina tai, kad jo veiksmai laikytini dezertyravimo aktu, tai baudžiama laisvės atėmimu iki 10 metų,“ – priminė jis.

S. Žaryno teigimu, bėglys pasmerktas bendradarbiauti su Baltarusijos valdžia, todėl visi jo pareiškimai ir veiksmai, kuriuos artimiausiomis dienomis paskleis Minskas, „turėtų būti vertinami kaip visiškai nepatikimi“.

Per pokalbį su Baltarusijos žiniasklaida pabėgęs karys kritikavo Lenkijos valdžią. Visų pirma jis televizijos kanalui „Belarus-1“ sakė, kad jo akivaizdoje kariškiai pasienyje nukovė du savanorius.

Lenkijos ginkluotosios pajėgos penktadienį patvirtino, kad jų karys dingo prie rytinės šalies sienos. Lenkijos ginkluotųjų pajėgų operatyvinis vadas generolas Tomaszas Petrovskis pareiškė, kad Varšuva sieks, jog į Baltarusiją pabėgęs karys būtų patrauktas atsakomybėn už dezertyravimą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

matosi

matosi portretas
marmalas smegenis paveike tik uzuojauta===

o islaikytinis beretnykas

o islaikytinis beretnykas portretas
nei uz ka neprasys pensijos is tos salies kuriai mokescius mokejo... geriau parazituot ant dirbancio lietuvio sprando...

kaunietis

kaunietis portretas
Sitas ,begdamas nuo atsakomybes tevyneje,pats sau pasiskyre bausme gyventi sovietiniame tarakono kolchoze.Vienas vos is keliu pridurku, perbegusiu i sovietini roju is vakaru.I kita puse bego tukstanciais,jei ne gelezine siena,sovietinis rojus butu tuscias likes.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių