Lenkijos premjeras ragina Europą laikytis vieningos pozicijos Rusijos atžvilgiu

Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis penktadienį paragino Europos šalių lyderius laikytis griežtos ir vieningos pozicijos Rusijos atžvilgiu, tvyrant nerimui, kad ši šalis gali užpulti Ukrainą, praneša agentūra „Reuters“.

Penktadienį baigėsi dvi dienas trukusios Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio ir Lenkijos vadovo Andrzejaus Dudos derybos, o Varšuva anksčiau yra nurodžiusi, kad Rusijos invazijos atveju Kijevas sulauktų jos pagalbos. Tačiau Lenkija tada nedetalizavo, kokia galėtų būti šios pagalbos forma.

„Lenkija besąlygiškai palaiko Ukrainą ir jos provakarietiškas ambicijas, – tinklalaidėje teigė M. Morawieckis. – Rusijos grasinimų akivaizdoje Ukrainai svarbi Europos vienybė ir solidarumas. Rusija turi žinoti, kad jos laukia vieningas frontas.“

Vakarų šalys baiminasi, kad Maskva planuoja užpulti Ukrainą, nes praėjusių metų pabaigoje prie šios šalies sienų sutelkė milžiniškas karines pajėgas. Nors Rusija tai neigia, šalis mainais į padėties deeskalaciją pareikalavo saugumo garantijų.

Po prezidentų derybų Lenkijoje A. Duda taip pat pabrėžė Varšuvos palaikymą Kijevui. „Lenkija atmeta įtakos sferų sąvoką ir palaiko Ukrainos euroatlantinę integraciją“, – tviteryje rašė prezidentas.

A. Dudos patarėjas užsienio politikos klausimais Jakubas Kumochas sakė „Reuters“, kad bus sukurtas specialus kanalas tolesniam Lenkijos ir Ukrainos bendravimui ir numatomos abiejų šalių prezidentų atstovų derybos. „Euroatlantinė bendruomenė turi pareigą atremti bet kokią agresiją, neatsižvelgiant į jos mastą“, – teigė J. Kumochas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skystakiause eu

Skystakiause eu portretas
Fokiečiai kaip visada, tampo gazpromo dujine b1rka nes kitaip Gendelwageno kadzyrovo šunims nesugebes pagamint pigiai ir uzbrangiai parduot tiems patiems kadzyrovo šunims

Faktai nemeluoja

Faktai nemeluoja portretas
Ka jie laikysis, kad trecdalis saliu vadovu galimai gauna atlyginima is kremliaus.

Mateusz Morawiecki

Mateusz Morawiecki   portretas
idi w Žžžopu ...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių