Lenkijos parlamentas pritarė tam, kad saugumo pajėgos galėtų nebaudžiamai panaudoti ginklą

  • Teksto dydis:

Lenkijos parlamentas penktadienį pritarė tam, kad saugumo pajėgos galėtų nebaudžiamai panaudoti letalius ginklus reaguodamos į betarpiškas grėsmes, taip pat ir pasienyje su Baltarusija.

Europos Taryba ir aktyvistai reiškė susirūpinimą tuo, kad policija, pasieniečiai ir kariai dabar galės veikti ir net žudyti be atskaitomybės.

Įstatymo projektas, kurį dar turi pasirašyti prezidentas, buvo pateiktas po incidento, kai prie Baltarusijos sienos buvo mirtinai subadytas lenkų karys.

Varšuva kaltina Minsko sąjungininkę Maskvą bandymais nelegaliai siųsti į Europą tūkstančius žmonių iš Afrikos – skraidinant juos į Rusiją, o tada siunčiant per Baltarusijos sieną su Lenkija.

Pagal naująjį įstatymą saugumo pajėgoms nebūtų taikoma baudžiamoji atsakomybė už ginklo ar tiesioginės jėgos panaudojimą, jei iškyla grėsmė žmogaus ar šalies saugumui.

Europos Tarybos žmogaus teisių komisaras Michaelas O'Flaherty (Maiklas O'Flahertis) išreiškė susirūpinimą, kad šis įstatymas galėtų prisidėti prie atskaitomybės trūkumo.

Lenkų teisininkė ir aktyvistė Hanna Machinska (Hana Machinska) penktadienį sakė, kad „nacionalinio saugumo klausimas negali suteikti visiškos laisvės veiksmams, kuriais pažeidžiamos žmogaus teisės“.

Anksčiau šį mėnesį Lenkija paskelbė, kad dėl nuolatinių provokacijų sustiprins karinį kontingentą ir gynybinius įtvirtinimus prie savo sienos su Baltarusija.

Birželį pro 5 m aukščio metalinę tvorą, Lenkijos pastatytą 2022-aisiais, buvo mirtinai subadytas vienas lenkų karys. Kariuomenė pranešė ir apie kitus išpuolius prieš kariškius prie sienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam-,,, tai,,, --lenkiska dobrowolzska emigeriu is visu

tam-,,, tai,,, --lenkiska dobrowolzska emigeriu is visu portretas
pasaulio skyliu prileido y Lietuva , o ne y Lenkija ...jei butu taip darius lenkijoj --lenkai jau senai butu ja ant tvoros pasienyje pakore...

Teisingai

Teisingai portretas
Kai iškyla grėsmė piliečių ar šalies saugumui, saugumiečiai ne tik gali, bet ir privalo panaudoti ginklą.

tai

tai portretas
ido ka darys lenku dobrovolska savo/ valia prileidus zydeliu o apie Gedimino kalna musu tautos simboli pamirso visi nes prie PP tai tapo neaktualu tik idomu ar lenkai saudys visus ar bus isiciu ???
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių