Lenkijoje dėl įtarimų šnipinėjimu Rusijai sulaikytas užsienio pilietis

  • Teksto dydis:

Lenkijos prokurorai pirmadienį pranešė, kad šnipinėjimu Rusijai įtariamas užsienio pilietis bus suimtas tris mėnesius, kol bus baigtas tyrimas.

Už karinius reikalus atsakingi Gdansko prokurorai teigė, kad užsienietis, kurio tapatybė neskelbiama, prisipažino perdavęs slaptą informaciją Rusijos žvalgybai.

Įtariamasis Lenkijoje yra nuo sausio ir rinko informaciją apie pagrindinę infrastruktūrą bei saugumo procedūras šalies šiaurėje, sakė prokuratūros atstovė Grazyna Wawryniuk (Gražina Vavriniuk).

Lenkijos šiaurėje yra dujų terminalas ir pagrindiniai šalies uostai.

Siekiant padėti tyrėjams, teismas patenkino prokuratūros prašymą palikti įtariamąjį suimtą trims mėnesiams. Jei įtariamasis bus pripažintas kaltu, jam gresia iki 10 metų kalėjimo.

Tai naujausias iš kelių šnipinėjimu Rusijai įtariamų asmenų suėmimų po Maskvos 2022-ųjų vasario 24-ąją pradėtos invazijos į Ukrainą.

Anksčiau šį mėnesį Lenkijos, tvirtos Kyjivo rėmėjos, valdžios institucijos sulaikė devynis asmenis, kurie, kaip įtariama, priklausė Rusijos šnipinėjimo grupuotei, rengusiai sabotažo aktus. Tuo metu Ispanijos žurnalistas, taip pat turintis Rusijos pasą, dėl įtarimų šnipinėjimu yra sulaikytas jau daugiau nei metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kirvis

Kirvis portretas
Prisileido imigrantu skeltanagiu, tai ir laukit dabar "siurprizu".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių