Lenkija skyrė 163 mln. eurų baudą „Biedronką“ valdančiai įmonei

Lenkijos konkurencijos ir vartotojų apsaugos tarnyba (UOKiK) skyrė 723 mln. zlotų (apie 163 mln. eurų) baudą parduotuvių tinklą „Biedronka“ valdančiai Portugalijos bendrovei „Jeronimo Martins“. Kaip skelbia UOKiK, „Jeronimo Martins“ iš tiekėjų neteisėtai reikalavo grąžinti permokas.

UOKiK teigimu, nuo neteisėtos „Jeronimo Martins“ veiklos 2018–2020 m. nukentėjo beveik 200 Lenkijos įmonių, daugiausia vaisių ir daržovių tiekėjų.

„Biedronka“ reikalaudavo gražinti permokas iš tiekėjų tada, kai šie jau būdavo pristatę sutartas prekes, aiškina UOKiK. Tiekėjai dėl dominuojančios „Biedronkos“ pozicijos rinkoje ir baimindamiesi netekti pajamų sutikdavo su iškeltomis sąlygomis.

Dėl šių veiksmų tiekėjai nežinojo, kiek pajamų sulauks, nes „Biedronka“ galėjo savavališkai pareikalauti grąžinti tam tikros vertės neva permoką po to, kai sutarties sąlygos jau būdavo įgyvendintos.

Tokie veiksmai „griauna pasitikėjimo ir atsakomybės pamatus santykiuose tarp verslininkų“ ir neleidžia tiekėjams tinkamai planuoti veiklos, pranešime teigė UOKiK.

Pagal pardavimus „Biedronka“ yra didžiausias Lenkijos mažmeninės prekybos tinklas, sudarantis daugiau nei 3 000 parduotuvių visoje šalyje. Per pirmuosius devynis šių metų mėnesius „Biedronka“ pardavimai sudarė 9,9 mlrd. eurų.


Šiame straipsnyje: LenkijaBiedronkabauda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių