Latvijos parlamentas pritarė Georgijaus juostelių draudimui viešuose renginiuose

Latvijos parlamentas ketvirtadienį pirmuoju skaitymu pritarė viešųjų renginių įstatymų pataisoms, draudžiančioms ryšėti Georgijaus juosteles viešuose renginiuose, eitynėse, protestuose ir procesijose.

Pataisas inicijavo Nacionalinio aljanso Saeimos frakcijos nariai.

Svarstant pasiūlymą parlamente kalbėję aljanso nariai Janis Dombrava ir Janis Iesalniekas sakė, kad Georgijaus juostelė yra imperializmo simbolis, naudotas ir Ukrainoje 2014 metais. 

Juos palaikė ir kiti kalbėję parlamentarai – Ritvaras Hansonas, Linda Liepina, Artusas Kaiminas.

Tačiau pasiūlymui nepritariantys parlamentarai, tokie kaip Santarvės partijos narys Borisas Cilevičius, Aldis Guobzemas, Viačeslavas Dombrovskis ir Regina Luocmelė-Lunova, teigė, jog tokios pataisos nėra būtinos.

Dabartiniai Latvijos įstatymai draudžia viešuose renginiuose Sovietų Sąjungos ir nacistinės Vokietijos vėliavas, herbus, himnus, taip pat SS ženklus ir sovietinius simbolius, jų elementus ir atpažinimo ženklus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ei jūs, dvi fufaikės rankovės

ei jūs, dvi fufaikės rankovės portretas
Georgijaus juostelė BUVO RUSŲ simbolis, pakol rašistai-našistai jo neišniekino, tamašewskinikai neišsnarglėjo. Kaip ir svastika buvo indoeuropiečių garbinama, pakol hitleris jos neiššūdino ir neiškruvino .

manau

manau portretas
Ir tuo jie visam pasauliui sako, beje, tai liečia ir Lietuvą, jog jie solidariuzuojasi su visa fašistine ir nacistine šunauja ir apgailestauja , kad kare Vokietijos nacizmą nugalėjo gėrio jėgos.

Juokdarių valstybė

Juokdarių valstybė portretas
Už tat fašistinė SS simboliai ir unifoprma yra garbinama
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių