Latvijos ministras atsistatydina dėl piktnaudžiavimo padėtimi

  • Teksto dydis:

Latvijos sveikatos apsaugos ministras Guntis Belevičius penktadienį įteikė atsistatydinimo raštą premjerui Mariui Kučinskiui, praėjus kelioms dienoms po to, kai žiniasklaida paskelbė apie jo įtariamą piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi.

M.Kučinskis priėmė ministro atsistatydinimą po to, kai G.Belevičius prisipažino melavęs, jog nesinaudojo tarnybine padėtimi, kad jam būtų be eilės suteiktos medicinos paslaugos. Premjeras pasmerkė ministro elgesį, sakydamas, kad jis turėjo iš karto pasielgti garbingai ir prisipažinti dėl savo kaltės.

Trečiadienį laikraštis „Latvijas Avize“ pranešė, kad G.Belevičiui gegužės pabaigoje buvo be eilės atlikta nedidelė operacija Latvijos onkologijos centre (LOC).

Ministras tą pranešimą vadino šmeižtu ir žadėjo kovoti dėl teisybės.

G.Belevičius pripažino, kad gegužės 25 dieną lankėsi LOC, bet tvirtino, kad ten pabuvojo tarnybos reikalais, o ne norėdamas gauti kokių nors medicinos paslaugų.

Jis taip pat aiškino, kad per pastarąsias dvi savaites jam buvo atliktos dvi operacijos vienoje privačioje klinikoje, ir rodė žurnalistams sąskaitas už suteiktas mokamas paslaugas, kainavusias 90 eurų.

Tuo tarpu dienraštis nurodė, kad tokios operacijos Latvijos privačiose klinikose kainuoja 240–900 eurų.

Adažių privačios ligoninės chirurgas Janis Zarzeckis (Janis Zažeckis) savo ruožtu sakė „Latvijas Avize“, kad G.Belevičiui gegužės 30-ąją ir birželio 6-ąją buvo atliktos valstybės finansuojamos operacijos.

M.Kučinskis nurodė, kad atsistatydinusį G.Belevičių laikinai pavaduos susisiekimo ministras Uldis Augulis, bet pabrėžė, kad reikės kiek įmanoma greičiau rasti nuolatinę pamainą, kad būtų tęsiamos pradėtos sveikatos apsaugos sistemos reformos.

Kai buvo paklaustas, ar G.Belevičius taip pat atsisakys Seimo nario mandato, premjeras atsakė manantis, kad šio politiko karjera jau baigta.

G.Belevičius sveikatos apsaugos ministru buvo paskirtas 2014 metų lapkritį tuometės premjerės Laimduotos Straujumos.

Kai L.Straujumos vyriausybė atsistatydino 2015-ųjų vasarį, G.Belevičius tęsė darbą tame pačiame poste M.Kučinskio kabinete.

G.Belevičius priklauso Latvijos žaliųjų partijai, kuri yra Žaliųjų ir valstiečių sąjungos (ZZS) narė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių