Latvijos ambasada Minske liovėsi teikti konsulines paslaugas

Baltarusijai išsiuntus daugumą Latvijos diplomatų iš šios šalies ambasados Minske, pasiuntinybė neribotam laikui sustabdė konsulines paslaugas, antradienį pranešė Latvijos užsienio reikalų ministerija.

Ministerija prašo Latvijos piliečių, kad atsidūrę nepaprastoje padėtyje Baltarusijoje ir prireikus konsulinės pagalbos, pavyzdžiui, pametus asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, jie kreiptųsi į bet kurios Europos Sąjungos valstybės ambasadą Minske, Latvijos konsulatą Vitebske arba susisiektų URM konsulinio skyriaus skubios pagalbos telefonu. Jie taip pat gali kreiptis į Latvijos atstovybes Ukrainoje ir Lenkijoje.

Latvijos užsienio reikalų ministerija informavo, kad Latvijos vizą Vitebsko konsulate gali gauti tik tie asmenys, kurių nuolatinė gyvenimo vieta yra Vitebsko srityje. Taip pat konsulatas priima prašymus vizoms iš krovinių ir keleivių vežėjų bei asmenų, kuriems Baltarusijoje gresia represijos dėl politinių motyvų.

 Baltarusijos vėliavą pakeitė baltos ir raudonos spalvų istorine baltarusių vėliava.

Sekmadienį bendrovės „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių, buvo priverstinai nutupdytas Minsko oro uoste – neva dėl teroristinio išpuolio pavojaus, nors vėliau jokios grėsmės nebuvo rasta.

Lėktuve buvęs baltarusių opozicijos tinklaraštininkas Ramanas Pratasevičius ir Europos humanitarinio universiteto (EHU) Vilniuje studentė Sofija Sapega buvo sulaikyti Baltarusijos pareigūnų.

Pirmadienį protestuojant prieš šią prievartą prie Rygos viešbučio „Radisson Blu Hotel Latvija“, kur yra apsistojusi pasaulio ledo ritulio čempionate dalyvaujanti Baltarusijos rinktinė, oficialią Baltarusijos vėliavą pakeitė baltos ir raudonos spalvų istorine baltarusių vėliava.

Atsakydama Baltarusija iš šalies išsiuntė Latvijos ambasados Minske diplomatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kodėl baltarusiai pas save neiškabina Latvijos TSR vėliavų ? Nes nėra zyrgos galvos....O galėtų....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių