Latvija prašo Britanijos išduoti už sukčiavimą ieškomą buvusį sovietų KGB pareigūną

  • Teksto dydis:

Buvęs Sovietų Sąjungos KGB karininkas Borisas Karpičkovas, ieškomas Latvijos už sukčiavimą, buvo sulaikytas Jungtinėje Karalystėje, o Ryga antradienį paprašė jį išduoti.

Latvijos generalinės prokuratūros atstovė Laura Majevska BNS sakė, kad Britanijos buvo paprašyta išduoti sulaikytą asmenį ir kad Ryga šiuo metu laukia britų tarnybų sprendimo dėl ekstradicijos.

B. Karpičkovą Latvija kaltina didelio masto lėšų grobstymu, dokumentų klastojimu ir neteisėtu šaunamųjų ginklų laikymu, o šiai bylai senatis negali būti taikoma, nurodė L. Majevska.

Kaip įtariama, B. Karpičkovas 10-ame dešimtmetyje pasisavino 232 tūkst. JAV dolerių paskolą, Latvijos banko „Olimpija“ išduotą bendrovei „Kompanija Alda“, priklausiusiai vienos nusikalstamos gaujos lyderiui Vladimirui Leskovui.

1959 metais gimęs B. Karpičkovas buvo ieškomas nuo 1996 metų, kai jis pabėgo iš namų arešto. 1999 metais jis buvo sulaikytas Londone, bet Britanijos tarnybos atsisakė jį išduoti Latvijai, nors jokios šio sprendimo priežasties nenurodė.

2014 metais duodamas interviu britų laikraščiui „Sunday People“ buvęs kagėbistas tvirtino buvęs dvigubas agentas: ne vien teikęs Rusijai žvalgybos informaciją apie Latviją, bet ir šnipinėjęs Rusiją Latvijos, Prancūzijos ir JAV naudai. B. Karpičkovas teigė pabėgęs iš Latvijos, kai Rusija išsiaiškino jo tikrąjį vaidmenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai ar reikia suprast kad ir 'mūsų' Rachinšteinas - Mosado pareigūnas?.. :s

zodziu visu skyliu prostitutas ,tratintas

zodziu visu  skyliu prostitutas ,tratintas  portretas
per visaas KGB-istines skyles ...prostitutas kvadratu.....siu KGBistiniu gnydu lietuvoje kaip pakerksnuciu prostitutes kusyje , visi ir visos uzeme valdancius postus konservatdegeneratu valdomos huntos gaujoje

Nerijus

Nerijus portretas
Turbut paprase politinio prieglobscio, tai ir neisduoda. Kas dirba agentais dazniausiai buna sukti. Juk reikia kazkaip islipti sausam.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių