Latvija draus išduoti leidimus laikinai gyventi šalyje Rusijos ir Baltarusijos piliečiams

Latvijos Saeima ketvirtadienį pritarė įstatymo pataisoms, kuriose numatoma stabdyti naujų leidimų laikinai gyventi šalyje išdavimą Rusijos ir Baltarusijos piliečiams.

Gautomis žiniomis, šie leidimai Rusijos ir Baltarusijos piliečiams nebus išduodami bent jau iki 2023 metų birželio 23 d. Išimtys bus taikomos šeimų susijungimo, tarptautinės apsaugos ir kai kuriais kitais atvejais, taip pat valstybės interesais arba dėl humanitarinių priežasčių.

Iki šiol Latvija išdavė leidimus laikinai gyventi šalyje daugiau kaip 46 tūkst. užsieniečių, tarp kurių – per 10 tūkst. Rusijos piliečių.

Anksčiau portalas „lsm.lv“ pranešė, kad Latvijoje įšaldyto nekilnojamojo turto, susijusio su Rusijos piliečiais, kuriems taikomos sankcijos, vertė sudaro daugiau kaip 100 mln. eurų.

Vasario 24 d. Rusija pradėjo tarptautinės bendruomenės smerkiamą karinį įsiveržimą į Ukrainą. Jos pajėgos atakuoja ir civilinius objektus. Vakarų šalys, reaguodamos į agresiją, paskelbė Rusijai labai griežtas sankcijas ir teikia ekonominę bei karinę paramą Ukrainai.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeLatvijos parlamentasRusijos ir Baltarusijos piliečiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių