Kremlius smerkia Vakarų šalių sprendimą nepripažinti A. Lukašenkos prezidentu

Tam tikrų šalių atsisakymas pripažinti Aliaksandrą Lukašenką Baltarusijos prezidentu prieštarauja tarptautinei teisei ir prilygsta netiesioginiam kišimuisi į Baltarusijos vidaus reikalus, penktadienį pareiškė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Aišku, mes nesveikiname tokių sprendimų, kuriuos priėmė kai kurios Europos valstybės“, – sakė D. Peskovas.

„Manome, kad tokie sprendimai prieštarauja tarptautinei teisei. Akivaizdu, kad šie sprendimai nepadeda plėtoti dialogo. Tiesą sakant, tai yra netiesioginis kišimasis į vidaus reikalus“, – pažymėjo jis.

„Tokie sprendimai akivaizdžiai sulėtins ir trukdys plėtoti šių šalių ir Baltarusijos dialogą“, – pridūrė Kremliaus atstovas.

Pasak jo, toks požiūris neturės jokios įtakos Maskvos ir Minsko santykiams.

„Bet kokiu atveju šie sprendimai ir daugelio Europos šalių pozicija dėl Lukašenkos neturės įtakos dabartinei Rusijos ir Baltarusijos santykių plėtrai bei perspektyvoms“, – nurodė pareigūnas.

„Tiek Baltarusija, tiek Rusija yra suverenios šalys, vystančios savo santykius, nesižvalgydamos į kitas valstybes“, – pareiškė D. Peskovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kas lenda i slavu zemes jei ne zydjankiai masonu inciatyva ir pompeo itaka nes Trumpas demu uzblokuotas ir kolkas santuriai tyli ir nelenda i si politdurnyna nes problemu perakis ir rinkimai....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių