Kremlius dėl rekordinių COVID-19 skaičių apkaltino nesiskiepijančius rusus

Kremlius penktadienį pripažino, kad Rusijoje stringa skiepijimo nuo koronaviruso kampanija, o dėl rekordinių užsikrėtimo ir mirties atvejų skaičių apkaltino nesiskiepijančius rusus.

Rusijoje oficialus mirčių nuo COVID-19 skaičius yra didžiausias Europoje, o penktadienį buvo užfiksuoti 1 064 nauji mirties atvejai ir 37 141 užsikrėtimo atvejis.

„Kalbant apie skiepijimą, mūsų padėtis yra blogesnė nei ištisoje virtinėje Europos šalių“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Staiga atsiradus agresyvesnėms atmainoms, serga daugiau žmonių. Tokia yra realybė“, – pridūrė jis.

Pareigūnai perspėja, kad Rusijai, kur visiškai paskiepyta tik 35 proc. gyventojų, blogiausia dar ateityje.

„Problema yra piliečių sąmoningumas“, – pabrėžė D. Peskovas, neseniai prisipažinęs, kad jis yra vienas iš nepaskiepytų rusų. Jis pareiškė turįs daug antikūnų po užsikrėtimo infekcija pernai gegužę.

Valdžia ne kartą ragino gyventojus pasiskiepyti viena iš šalyje sukurtų vakcinų, kurios siūlomos nemokamai jau ne vieną mėnesį.

Savo komentarus D. Peskovas išsakė prezidentui V. Putinui išvakarėse pagyrus rusišką vakciną „Sputnik V“. Valstybės vadovo teigimu, žmonės iš Europos šalių plūsta į Rusiją pasiskiepyti šiuo preparatu vietoje Europos vaistų agentūros (EVA) patvirtintų vakcinų.

„Žmonės iš Europos šalių atvyksta čia, gauna „Sputnik“, o paskui grįžta namo ir įsigyja „Pfizer“ vakcinos sertifikatą“, – pareiškė V. Putinas.

Trečiadienį jis nurodė Rusijoje nuo spalio 30 dienos paskelbti vieną mokamų atostogų savaitę, o Maskva ateinančią savaitę ketina uždrausti teikti nebūtinas paslaugas 11 dienų.

Oficialiais duomenimis, penktadienį mirusiųjų nuo COVID-19 skaičius Rusijoje išaugo iki 228 453.

Tačiau spalį statistikos agentūros „Rosstat“ paskelbti duomenys piešia kur kas niūresnį vaizdą: jie rodo, kad koronavirusas šalyje galėjo pareikalauti jau daugiau nei 400 tūkst. gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Straipsnis sudas

taigi

taigi portretas
Štai iš ko konserwatkomunistų režimas pavyzdį ima :)

visai

visai portretas
kaip lietuvoj...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių