Kipro prezidentas dėl sveikatos problemų nedalyvaus ES viršūnių susitikime

  • Teksto dydis:

Kipro prezidentas Nikas Anastasiadis (Nicos Anastasiades) ketvirtadienį dėl prasidėjusio kraujavimo iš nosies buvo trumpam išvežtas iš Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikimo į ligoninę Briuselyje, pranešė Kipro vyriausybė.

Nustatę kad, kraujavimą sukėlė padidėjęs kraujospūdis, medikai leido prezidentui sugrįžti į viešbutį ir patarė ilsėtis artimiausias 48 valandas, nurodoma vyriausybės pranešime.
N.Anastasiadis susisiekė su Europos Vadovų Tarybos pirmininku Hermanu Van Rompuy (Hermanu Van Rompėjumi) ir pranešė, kad negalės dalyvauti ketvirtadienį pasidėjusiame dviejų dienų viršūnių susitikime klimato kaitos ir ekonomikos klausimais.

Kipro vyriausybės atstovas Nikas Christodulidis (Nicos Christodoulides) socialiniame tinkle „Twitter“ nurodė, kad N.Anastasiadžiui susitikime atstovaus Graikijos ministras pirmininkas Antonis Samaras.

Buvo prognozuojama, kad per šį viršūnių susitikimą N.Anastasiadis pasmerks Turkijos geologinių tyrimų laivo įplaukimą į Kipro išskirtinę ekonominę zoną, kur Nikosija leido daugiašalėms bendrovėms ieškoti potencialių energetikos išteklių telkinių.

Reaguodamas į šį Turkijos įsibrovimą, Kipras pareiškė blokuosiantis bet kokių naujų skyrių atvėrimą derybose dėl Ankaros stojimo į Europos Sąjungą.

N.Anastasiadis neseniai įšaldė JT globojamas taikos derybas su turkiškąja Kipro bendruomene padalytoje saloje, kai Ankara paskelbė ieškosianti dujų ir naftos Kipro vandenyse.

Konservatyvių pažiūrų N.Anastasiadis buvo išrinktas prezidentu 2013 metų vasarį, likus kelioms dienoms iki Kipro derybų su tarptautiniais skolintojais dėl skausmingo 10 mlrd. eurų (34,5 mlrd. litų) finansinės pagalbos paketo.

Jis yra giriamas, kad atitolino šalį nuo bankroto slenksčio ir užtikrino, kad jos ekonomika nepatirtų dviženklės recesijos, kurios daugelis baiminosi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių