Kinijos Šendženo miestas uždraudė prekybą laukiniais gyvūnais ir jų vartojimą maistui

Kinijos pietiniame technologijų centre Šendžene paskelbtas iki šiol griežčiausias draudimas veisti ir vartoti maistui laukinius gyvūnus, siekiant užkirsti kelią ateityje kilti infekcijų protrūkiams, panašiems į šiuo metu siaučiančią koronaviruso pandemiją.

Manoma, kad pernai gruodį Hubėjaus provincijos sostinėje Uhane atsiradusio naujojo užkrato pirminis šaltinis buvo šiame mieste veikęs jūros gėrybių ir laukinių gyvūnų turgus.

Laukinių gyvūnų vartojimas maistui dar populiaresnis Kinijos pietuose, kur 2002 metais kilo ūmaus kvėpavimo takų sindromo (SARS) koronavirusinės infekcijos protrūkis, pareikalavęs per 8 tūkst. gyvybių.

Manoma, kad tąsyk užkratą išplatino laukinius gyvūnus maistui vartoję ar su jais dirbę žmonės iš Šendženo aplinkinių rajonų. SARS virusas, mokslininkų nuomone, veikiausiai atsirado šikšnosparnių organizme ir žmonėms buvo perduotas per civetas. 

Kilus dabartiniam koronavirusinės infekcijos protrūkiui Kinijos centrinė vyriausybė paskelbė laikiną draudimą užsiimti laukinių gyvūnų prekyba ir vartoti juos maistui. Šendženas ėmėsi dar griežtesnių priemonių ir visam laikui uždraudė prekiauti laukiniais gyvūnais ir juos valgyti. Be gyvačių, driežų ir kitų laukinių gyvūnų, draudimas apima ir šunų bei kačių vartojimą maistui.

Nenustatyta, kad naminiai gyvūnai platintų koronavirusą. 

Už draudimo nepaisymą grės baudos nuo 150 tūkst. juanių (19,4 tūkst. eurų). Baudos dydis priklausys nuo konfiskuotų gyvūnų vertės.  

Toliau leidžiama auginti laukinius gyvūnus medicinos tikslais, tačiau vartoti tokius gyvūnus maistui draudžiama. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nigga

Nigga portretas
kinai ėda viska kas juda jau kels tukstancius metų ir nebuvo jokių Koronovirusų kol bjaurybės jankiai pamate kad pralaimi Ekonominį lenktyniavima bandė išnuodyt Wuhan miesta bet dabar ka pasėjo ta pjauna jau New Yorke!

ha ha ha

ha ha ha portretas
kinai vel pasauliu suda mala ,gyvunelis mat virusa isrado! kinai si Bakterologini ginkla sukure Zemes Zmoniu Zudimui 2016 metsis atidarytoje tam tikslui labaratorijoje is kurios ir prasidejo Zemes Zmoniu Zudymai kinu sukurtu bakterologiniu ginklu . Kinija suprato savo kalte ir dabar visais imanomais budais dangstys si Nusikaltima Pasaulio Zmonijai !!!

:)

:) portretas
P a g a l i a u
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių