Kinijoje viešinti A. Baerbock: Europa yra vieninga dėl savo politikos Pekino atžvilgiu

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock (Analena Bėrbok) ketvirtadienį Kinijoje pareiškė, kad Europa yra vieninga dėl savo politikos Pekino atžvilgiu, Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) komentarams sukėlus kai kurių Vakarų sąjungininkių nepasitenkinimą.

„Turime ne tik bendrą požiūrį dėl Europos pozicijos, bet jei dalijamės bendra vidaus rinka, negalime turėti skirtingų pozicijų dėl didžiausios ES prekybos partnerės“, – žurnalistams Tiandzine sakė A. Baerbock.

E. Macronas, kuris praėjusią savaitę taip pat lankėsi Kinijoje, savaitgalį duotame interviu sakė, kad Europa neturėtų būti nei Vašingtono, nei Pekino sekėja, taip pat jai nederėtų įsitraukti į bet kokią eskalaciją dėl Taivano.

Trečiadienį, lankydamasis Amsterdame, Prancūzijos prezidentas neatsisakė savo prieštaringų komentarų, sakydamas, kad būti JAV sąjungininku nereiškia būti vasalu.

Paklausta apie šias E. Macrono pastabas, A. Baerbock sakė, kad tai, jog jis lankėsi Kinijoje kartu su Europos Komisijos vadove Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen), yra „labai svarbus ženklas“.

„Nepaisant visų skirtumų, kurių turime Europos Sąjungoje,.. mes ne tik esame artimi vieni kitiems pagrindiniais mūsų interesų ir vertybių klausimais, bet (taip pat) laikomės bendrų strateginių požiūrių“, – sakė ji.

Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius (Borisas Pistorijus) anksčiau ketvirtadienį pasirinko griežtesnį toną ir E. Macrono pastabas pavadino keliančiomis apgailestavimą.

„Mums niekada negrėsė pavojus tapti ar būti Jungtinių Valstijų vasalais“, – sakė B. Pistorius vizito Malyje metu.

Savaitgalį E. Macrono duotas interviu sulaukė pagyrų Kinijoje, kuri nepritaria JAV paramai Taivanui, kurį Pekinas laiko savo teritorija.

Kinija ir Taivanas atsiskyrė po 1949 metų pilietinio karo.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

perdiotai, prisiminkit vieną dalyką

perdiotai, prisiminkit vieną dalyką portretas
iš tikro jų trylika - tai retieji žemės elementai. Be jų nėra saulės batareikų, ličio akumų - t.y. elektromobilių, liečiamų ekranų, supermagnetų ir t.t. Bent 95% jų rinkos laiko Kinija. 3 % Rusija, kas liko - o beveik nieko - visas likęs pasaulis. Kai kas kai ko dar turi bet negali išgauti. Be Kinijos, asiliukai, važinėsit asiliukais.

mylinti tėvynę

mylinti tėvynę portretas
ar matei aptvertus migrantų bendrikų kvartalus, pilnas mašinų aikšteles. Vokiečiai jų nekenčia. Sėdi ant vokiečių sprando kol sprendžiama ar turi teisę pasilikti. Jei neturi - išprovodina. Tada tie vėl sugrįžta. Ant mokančių mokesčius sprando. Tokiom baerbok do toho, jos irgi iš biudžeo semia.

prisisapnavo

prisisapnavo portretas
ministrei ........
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių