Kinija žada mažesnius muitus ir daugiau importo

Didėjant kritikai dėl šalies prekybos ir verslo praktikos, Kinijos prezidentas Xi Jinpingas žada mažesnius muitus ir geresnę prieigą prie rinkos. Šalis nori greičiau investuotojams atverti švietimo, telekomunikacijų ir kultūros sektorius, pareiškė Xi Jinpingas pirmadienį Šanchajuje pradėdamas Importo parodą, informuoja agentūra „Reuters“.

Be to, Kinija nori smarkiai padidinti įvežimus. Paroda rodo Kinijos norą paremti laisvąją prekybą pasaulyje, kalbėjo Xi Jinpingas. Esą būtina paisyti Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) taisyklių. Šalys privalo imtis veiksmų prieš protekcionizmą. Už nusižengimus intelektinės nuosavybės teisėms esą turi būti baudžiama. Tarptautinė Kinijos importo paroda truks iki lapkričio 10-osios.

Pastaruoju metu Kinijos konjunktūra lėtėjo. Bendrasis vidaus produktas (BVP) nuo liepos iki rugsėjo augo tik 6,5 proc., lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu. Tai yra prasčiausias rodiklis nuo pasaulinės finansų krizės kulminacijos 2009-ųjų pradžioje.

Prekybos ginče su Kinija JAV vyriausybė pastaruoju metu siuntė prieštaringus signalus. JAV prezidentas Donaldas Trumpas penktadienį demonstravo įsitikinimą, kad netrukus šalims pavyks susitarti. Tačiau jo patarėjas ekonomikos klausimais Larry'is Kudlow'as slopino viltis. Vyriausybė Vašingtone šiuo metu neruošia konkretaus plano dėl prekybos susitarimo su Kinija, sakė jis stočiai CNBC.

Agentūra „Bloomberg“ rašė, kad D. Trumpas nurodė savo kabinetui parengti sutarties projektą dėl būsimų prekybos santykių su Kinija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių