Kinija paskelbė sankcijas 10 europiečių

Kinija pirmadienį paskelbė sankcijas 10 europiečių, tarp kurių – politikai ir mokslininkai, taip pat keturiems juridiniams asmenims, šiuo žingsniu atsakydama į Europos Sąjungos (ES) sankcijas Pekinui dėl uigūrų engimo.

„Šis žingsnis, paremtas ne kuo kitu kaip melu ir dezinformacija, nepaiso ir iškreipia faktus“, – paskelbė Kinijos užsienio reikalų ministerija ir pridūrė, kad tai yra šiurkštus kišimasis į šalies vidaus reikalus.

Tarp 10-ies sankcionuojamų asmenų yra Europos parlamento ryšių su Kinija delegacijos vadovas Reinhardas Butikoferis ir Vokietijos tyrėjas Adrianas Zenzas, kurio ataskaitos apie elgesį su uigūrais Kinijos Sindziango regione smarkiai supykdė Pekiną.

Juridiniai asmenys apima Europos Sąjungos Tarybos Politinį ir saugumo komitetą bei Europos Parlamento Žmogaus teisių pakomitetį.

Žmogaus teisių gynimo grupių ir ekspertų teigimu, Kinijos Sindziango regione daugiau kaip milijonas uigūrų ir kitų daugiausiai musulmonų mažumos grupių narių yra laikomi auklėjimo stovyklose, kurios labiau primena kalėjimus. Jose jie verčiami atsisakyti savo kultūros ir religijos. Kinija taip pat kaltinama priverstine uigūrų moterų sterilizacija ir priverstiniu darbu.

Pirmadienį paskelbta, kad 27 ES šalių užsienio reikalų ministrai Briuselyje nusprendė imtis priemonių prieš asmenis, kuriems tenka atsakomybė už musulmonų mažumos uigūrų engimą Sindziango regione

Kinijos užsienio reikalų ministerija sureagavo pareikšdama, kad šalis griežtai nepritaria ir smerkia ES sankcijas, ir pridūrė, kad atsakomosios jos priemonės bus nukreiptos prieš Europos asmenis ir jų šeimas, uždraudžiant atvykti į žemyninę Kinijos dalį, Honkongą ir Makao.

„Jiems ir kompanijoms bei institucijoms, susijusioms su jais, taip pat draudžiama vykdyti verslą su Kinija“, – paskelbė ministerija.


Šiame straipsnyje: Kinijasankcijoseuropiečiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Good news.

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Kinijos sankcijos europiečiams... :) Juokinga... :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių